MOHAMED ABD EL GHANY/Action Images
MOHAMED ABD EL GHANY/Action Images

Kamerun ide u četvrtfinale, ali herojski otpor Komora je najljepša priča turnira (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.01.22. | 22:00

Kao da okolnosti nisu bile dovoljno teške za Komore, skoro cijelu utakmicu igrali su s igračem manje.

Domaćin Kamerun je s 2:1 slavio protiv Komora i tako osigurao iduću fazu, odnosno četvrtfinale Afričkog kupa nacija u kojem će odmjeriti snage s Gambijom. Večeras smo imali prilike gledati veoma zanimljiv susret, ponajviše zbog hrabrog otpora reprezentacije otočne državice iz Indijskog oceana u kojoj živi manje od milijun ljudi.

Za njiohove nevolje s golmanskom pozicijom ste vjerojatno već čuli. Nijedan nije bio spreman, a onaj što se oporavio od koronavirusa i bio spreman da stane na gol, dobio je petodnevnu izolaciju zahvaljujući naknadno izmijenjenim pravilima na Afričkom kupu nacija. Utakmicu je na vratima započeo Chaker Alhadhur, 172 centimetara visoki bek francuskog drugoligaša Ajaccia. Na njegovom dresu broj je bio formiran pomoću fizioterapeutskih traka.

Kao da takva kadrovska oslabljenost nije bila dovoljna, ni tu nije bio kraj njihovim nedaćama. Na putu do stadiona njihov autobus je zapeo u prometu, jer im navodno nije bila omogućena obećana pratnja, pa su se igrači počeli presvlačiti u sjedalima. Ni po izlasku na travnjak nisu bili jače sreće. Njihov kapetan Nadjim Abdou je već u sedmoj minuti dobio izravni crveni karton zbog neopreznog starta na gležanj suparnika.

Kamerun je očekivano preuzeo inicijativu, a u 29. minuti su nakon par neuspješnih pokušaja ipak savladali Alhadhura. Strijelac je bio Karl Toko Ekambi, napadač Lyona.

Početkom drugog dijela Alhadhur krade svijetla pozornice i svom očigledno neortodoksnom stilu brani dva udarca Kameruncima.

Ipak, u 70. minuti matirao ga je Vincent Aboubakar, kojem je to bio šesti gol na turniru.

Komori se nisu predavali i Andre Onana nije bio besposlen na drugoj strani terena. Ipak, sjajni golman Ajaxa u 81. minuti griješi i postavlja samo jednog čovjeka u živi zid dok je Youssouf M'Changama namjestio loptu na oko 35 metara od gola. Igrač francuskog drugoligaša Guingampa tada je postigao najljepši gol na turniru za konačnih 2:1.

Sutra će se osmini finala sudariti Senegal i Zelenrtski otoci, te Maroko i Malavi.



Tagovi

Afrički kup nacijaKamerun

Ostale Vijesti