Kakva priča! Bio centimetrima udaljen od dresa Barcelone, a sada bježi na tlo Južnoafričke Republike (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 26.06.15. | 14:59

Siyanda Xulu, danas 23-godišnjak, ostvario je novi transfer te je iz Rusije otišao natrag u Južnu Afriku u Kaizer Chiefse.

Poznata je nogometna sudbina Freddyja Adua, supertalentiranog klinca kojem su mnogi prognozirali veličanstvenu karijeru. Taj je Amerikanac danas redoviti član nekog od klubova s europske nogometne periferije i anonimac poznat tek masi zaljubljenika u Football Manager.

Sada je isplovila još jedna nevjerojatna priča, ovog puta od Siyande Xulua, južnoafričkog nogometaša koji je, prema izjavi njegovog agenta Paula Mitchella, bio centimetrima udaljen od Barcelone 2010. godine.

Imao je tada 17 godina i nastupao je za Mamelodi Sundownse koje je tada vodio Hristo Stoičkov. Na njegovu je preporuku Barcelona bila spremna dovesti Siyandija. Činilo se kako je potreban tek potpis, ali onda je sve odjednom propalo. Smatralo ga se tada jednim od 50 najboljih mladih igrača na svijetu“.

No, nije jedino Barca grizla za tada 17-godišnjim južnoafričkim stoperom.

Postojao je tada interes i Reala, baš u trenucima kada smo bili u Barceloni. Sve se odvijalo nevjerojatnom brzinom, a na kraju smo ostali bez ičega. Godine 2012. se za Siyandija zanimao i Atletico, ali smo se na koncu, posljednji dan prijelaznog roka, odlučili za odlazak u Rostov“, rekao je Mitchell.

Siyanda Xulu, danas 23-godišnjak, ostvario je novi transfer te je iz Rusije otišao natrag u Južnu Afriku u Kaizer Chiefse.

(Foto: Action Images)


Tagovi

BarcelonaSiyandi Xulu

Ostale Vijesti