LEE SMITH / Pool via REUTERS
LEE SMITH / Pool via REUTERS

Kako dalje? Hrvatska ima sve u svojim rukama za prolazak u osminu završnice

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.06.21. | 20:10

Nekoliko je puteva do prolaska skupine..

Nakon dva kola u skupini D, Hrvatska ima mršavi bod na tablici i strahuje ususret posljednjem, trećem kolu u utorak kada u Glasgowu igramo protiv domaćih Škota. Ono što nas najviše zanima je kako doći do prolaza, jer za razliku od dosadašnjih natjecanja, ovog puta, baš kao i na Europskom prvenstvu 2016.godine, četiri najbolja trećeplasirana idu dalje u osminu finala.

Bilo kako bilo, bez pobjede nad Škotskom, teško možemo dalje. Od ekipa koje imaju dvije odigrane utakmice, samo su Švicarci na jednom bodu. Neki svoju drugu utakmicu još nisu ni odigrali, no čisto sumnjamo da će Njemačka i Španjolska sutra ostati s brojem bodova koji sada imaju. Ukoliko pobjedimo Škote, gotovo sigurno idemo dalje.

Ako se neke stvari poklope, mogu Vatreni i do drugog mjesta. Za to nam treba poraz Češke u zadnjem kolu, a Hrvatska bi uz pobjedu u zadnjoj utakmici morala imati i bolju gol razliku. To za sad nije izgledno. Prvu poziciju ne možemo uhvatiti ni u teoriji, morat ćemo se zadovoljiti drugom ili trećom pozicijom.

Nama najbolji scenarij je druga pozicija. U tom slučaju idemo na drugoplasiranog iz skupine E. Tamo su izgledni suparnici na toj poziciji Šveđani ili eventualno Slovaci.

Ako završimo treći sve će ovisiti o rezultatima drugih reprezentacija. Ono što je sigurno, igrat ćemo s pobjednicima skupine B,C ili E. Prevedeno, tu je situacija za nas dosta nepovoljna. Očekuje se prvo mjesto Belgije, Nizozemske, a tu je i Španjolska, no njihovu drugu utakmicu tek čekamo


Tagovi

Europsko prvenstvo u nogometu 2020HrvatskaČeškaŠkotskaengleska

Ostale Vijesti