Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Kako će Hajduk protiv Rudeša zamijeniti Livaju, Krovinovića i Melnjaka?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.11.23. | 08:01

Splićani u subotu na Poljudu u 18.10 igraju protiv fenjeraša

Naizgled lagana utakmica čeka Hajduk u subotu u 18.10 kada se sastaje s Rudešom koji još ne zna za slast pobjede u prvenstvu. Bijeli s tijekom tjedna prošli u Kupu protiv Jadrana u Pločama, dok je Rudeš upisao trijumf nad Slaven Belupom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, Hajduk će biti jako oslabljen u ovom dvoboju jer zbog tri žuta kartona nema Marka Livaje i Filipa Krovinovića, dok Dario Melnjak koji je ozlijedio koljeno neće igrati do kraja sezone. S Poljudu stiže vijest da se oporavio Josip Elez koji može 'uskočiti' ako zatreba, dok je nastup Nike Sigura nije sasvim siguran.

Kako zamijeniti Livaju i Krovinovića, to je pitanje koje muči novog trenera Mislava Karoglana? U špici će najvjerojatnije zaigrati Aleksandar Trajkovski, pa eto njemu prilike da se upiše u strijelce, nabilda malo samopouzdanje, jer u neke prilike je u prošlim utakmicama ulazaio, ali ih nije pretvorio u pogotoke.

U veznom redu su sigurni Rokas Pukštas i Mihael Žaper, traži se treći (Lauš Ili Kalik) ili će možda zaigrati u sustavu s polušpicom, pa će njih dvojica biti 'šestice', a eventualno Yassine Benrahou iza Trajkovskog. Na jednom krilu je siguran Emir Sahiti, dok bi na drugo mogao Ivan Dolček koji je neplanirano izašao u Koprivnici nakon samo 12 minuta u završnici susreta kada je Karoglan branio pobjedu, dok u Pločama nije nastupio. Njemu se sada ponovno otvara šansa, a sigurno je imao i otvoreni razgovor s trenerom oko situacije u Koprivnici. Za krilno mjesto konkurira još i Leon Dajaku.

Što se tiče vratara, Lovre Kalinić je ostvario povratak u Pločama nakon 366 dana, možda ima logike da brani protiv Rudeša koji je slabiji protivnik, no izglednije je da će na vrata ipak stati Ivan Lučić koji je bio u solidnoj formi, premda je došao kao zamjena za kapetana kada se on ozlijedio.

Karoglan je priznao da je pred njim veliki posao, upoznao se u Pločama s nekim igračima koje je manje znao, te je sada na njemu da složi momčad koja jednostavno mora svladati Rudeš kako bi se napunila samopouzdanjem prije gostovanje u srijedu u Osijeku u zaostalom susretu 3. kola.

Ako je Hajduk već upisao bodove protiv oslabljenog Rudeša, utakmica u Osijeku bit će pravi test nastavka njihovih ambicija. Prvo gostovanje na Opus Areni protiv suparnika koji ih je nedavno s novim trenerom Zoranom Zekićem nadigrao na Poljudu što je izazvalo smjenu trenera Ivana Leke i imenovanje Karoglana.



Tagovi

HajdukNK RudešMarko LivajaFilip KrovinovićDario MelnjakAleksandar TrajkovskiIvan DolčekMislav KaroglanHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti