Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Kahlina: Trebao sam braniti protiv Istre, no pred kućnim pragom nazvao me bivši trener...

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.03.21. | 10:05

Više nisam vjerovao u ništa, čekaš da dođe ljeto, da uhvatiš ritam i da se nešto izvrti, da dođe neki poziv, ali eto, dogodio se i ranije, rekao je

Kako smo jučer pisali, Kristijan Kahlina napušta Goricu i seli u bugarski Ludogorets. Prvo na posudbu do kraja sezone, a zatim vjerojatno i na dulje vrijeme, naravno, ako zadovolji struku. A u to ne sumnjamo, jer Kahlina prema istoku seli na poziv bivšeg trenera Valdasa Dambrauskasa, koji je na istu adresu preselio prije otprilike dva mjeseca i koji je vrlo dobro upoznat s mogućnostima svojeg novog vratara.

Kahlina je u Gorici proveo četiri i pol godine, branio je u 157 utakmica, a čiste mreže ostao je 53 puta. Svojim bravurama promaknuo se u ponajboljeg golmana lige i poziv Ludogoretsa, vodeće momčadi bugarske lige, nikoga treba treba čuditi. Štoviše, kontakti između kluba i vratara postojali su i početkom godine, no Kahlina se ozlijedio, a transfer pao u drugi plan. No, pokazalo se, samo privremeno. Kako je došlo do transfera, Kahlina je pojasnio u intervjuu za sada već bivši klub.

„Trebao sam braniti protiv Istre. Odradili smo treninge, konferenciju za medije, dogovarali taktiku za utakmicu i kada sam se vraćao kući nazvao me bivši trener Dambrauskas i pitao jesam li spreman pomoći. Odgovorio sam potvrdno, uvjete smo dogovorili u par sati i to je to“, rekao je Kahlina.

Dodao je kako je s jedne strane sretan što odlazi, jer je već izgubio vjeru u mogući transfer.

„Više nisam vjerovao u ništa, čekaš da dođe ljeto, da uhvatiš ritam i da se nešto izvrti, da dođe neki poziv, ali eto, dogodio se i ranije. I s jedne strane sam sretan. Znam gdje idem, Ludogorets je renomirani klub s fantastičnim uvjetima za treniranje i napredovanje. I ono što je najvažnije, idem osvajati prvenstva i kup“, naglasio je.

Iako je sada već njegov bivši klub treći na ljestvici, realno je poručio kako će se Gorica teško potući s Dinamom i Osijekom za naslov, ali dodaje da momčad ima gard za osvojiti Kup. Također, prisjetio se najljepših trenutaka, kojih nije manjkalo u ovih skoro pet godina.

„Osvojio sam Drugu HNL s Goricom, Jakirović nas je preuzeo i posložio u Prvoj HNL, drugu godinu, za koju se kaže da je najopasnija, smo preživjeli, a u trećoj dodatno posložili i samo napredujemo. Tu sam se gradio, Gorica je moj dom, ovdje nisam dolazi na posao, već s guštom i uvijek ću biti uz ovaj klub“, zaključio je novi vratar Ludogoreta.


Tagovi

Kristijan KahlinaHNK GoricaLudogorec

Ostale Vijesti