FOTO: PFC Ludogorec
FOTO: PFC Ludogorec

Kahlina imao debi iz snova: Ne znam ima li itko na ovim prostorima uvjete poput Ludogoreca

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 14:03

Imamo saune, hladne kupke, bazene, imamo čipove kojima ulazimo u kamp kad god poželimo, a imamo čak i kuhara koji putuje s nama, kaže bivši vratar Gorice

Tek što je došao u Bugarsku, Kristijan Kahlina već je izborio mjesto između vratnica. Bivši vratar Gorice dosad je odradio dvije utakmice, a na debiju je bio proglašen najboljim igračem, jer je spasio svoj Ludogorec u Kupu protiv aktualnog osvajača Lokomotiva iz Plovdiva. Jučer je, također, branio u remiju protiv Tsarskog sela, nakon čega je dao intervju za klupske stranice Gorice.

Kako kaže, prvi dojmovi su mu i više nego dobri.

„Čim dođeš u ovakav klub, shvatiš da si došao u itekako ozbiljnu sredinu, na zaista visoku razinu, počevši od infrastrukture, svega što postoji u trening kampu, pa preko broja zaposlenih ljudi. Imamo saune, hladne kupke, bazene, imamo čipove kojima ulazimo u kamp kad god poželimo, a imamo čak i kuhara koji putuje s nama. Sve u svemu, nevjerojatno visoka razina, ne znam ima li itko na ovim prostorima takve uvjete. Na dan treninga uvijek imaš organiziran doručak i ručak, a to su ti neki detalji koji čine razliku“, prepričao je prve bugarske dojmove Kahlina za stranice bivšeg kluba.

Prisjetio se debija u kojem je bio pod određenim pritiskom.

„Igrali smo četvrtfinale kupa, utakmicu koju ne smiješ izgubiti ako želiš ostati u natjecanju, a to je prilično zeznuta situacija za nekoga tko debitira. Svaka pogreška je tu jako skupa, za razliku od prvenstva, u kojem ipak imaš prostora za popravak eventualnih propusta. Pogotovo je teško s obzirom da zbog ozljede nisam dugo branio, no ljudi iz Gorice, kao i moji bližnji, znaju koliko sam predano radio cijelo to razdoblje kad nisam mogao nastupati. Sve mi se to vratilo već u toj prvoj utakmici, jer imao sam nekoliko zaista dobrih obrana, a na kraju su me i proglasili igračem utakmice. Prošli smo snažnog protivnika, koji je posljednje dvije godine osvajao bugarski kup i mogu reći da je stvarno krenulo idealno“, kazao je Kahlina.

Pohvalio je suigrače, za koje kaže da su vrlo kvalitetni, a razliku između bugarske i hrvatske lige još mu je uvijek teško izdvojiti, budući da je dosad malo bugarskih klubova vidio na djelu.

„Momčadi su to koje su taktički organizirane, s velikim brojem iskusnih igrača, koji znaju kako se braniti protiv kluba kao što je Ludogorec. Tereni su dosta dobri, svi imaju prirodnu travu, nemaju hibrida, i to bi mogla biti najveća razlika, pogotovo kad dođu kišna razdoblja. Tu je HNL ipak ispred, pogotovo kad dođu još četiri hibridna terena na kraju ove sezone. Liga ovdje ima 14 klubova, kod nas je ova varijanta s ligom 10 puno podigla kvalitetu, a kakvi su ovi ostali u Bugarskoj tek moram vidjeti“, rekao je Kristijan.

Za kraj je poručio da detaljno prati sve utakmice Gorice i smatra kako njegov bivši klub danas može doći do punog plijena na Maksimiru.



Tagovi

Kristijan KahlinaLudogorec

Ostale Vijesti