REUTERS/Russell Cheyne
REUTERS/Russell Cheyne

Kad već nisu mogli 'ukrasti' Sopića, bit će dobar i Jimmy: Aberdeen imenovao novog trenera!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 16:46

Posljednjih šest godina vodi švedskog prvoligaša, a u novu avanturu kreće nakon što završi sezona u Škotskoj.

Iako se po hrvatskim medijima provlačila priča kako je Željko Sopić jedan od kandidata za klupu Aberdeena, trener lidera HNL-a na jednoj konferenciji za medije prije nešto više od 10 dana poručio je kako ga takve ‘kombinacije’ ne zanimaju te da u ovom trenutku, uz svo dužno poštovanje prema Aberdeenu, ne bi prihvatio ni poziv od nekog ‘malo većeg’ kluba. Prije toga je postala viralna njegova izjava kako mu Škotska nije privlačna jer tamo stalno pada kiša što nije dobro za njegovu frizuru, a to su, između ostalih, podijelili Sport Bible te BBC.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prelazak ‘miljenika medija u Hrvata’ u Aberdeen zapravo nikada nije bila ozbiljna tema. Škotski mediji su ‘pecali’, novog trenera Aberdeena pokušavali su pronaći diljem Europe, a na kraju su ga uspjeli pronaći u Švedskoj.

Prije par dana u javnost je procurila vijest kako je Šveđanin Jimmy Thelin jedan od glavnih kandidata za klupu škotskog velikana, da bi onda ovog utorka stigla i službena potvrda kako će 46-godišnji stručnjak, od početka sljedeće sezone u Škotskoj, sjediti na klupi Aberdeena.

Thelin je trenersku karijeru započeo u trećeligašu Jönköpings Södra IF, da bi onda 2018. preuzeo Elfsborg na čijoj je klupi dosad ostvario 100 pobjeda, 55 remija i 58 poraza. Na klupi Aberdeena naslijedit će legendarnog Neila Warnocka koji se u klubu zadržao samo mjesec dana, dok će do kraja sezone momčad privremeno voditi Peter Leven. Spomenimo kako uz Thelina u Aberdeen stižu i njegovi pomoćnici Christer Persson i Emir Bajrami. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

ElfsborgAberdeenŠkotskaŠkotska Premier ligaškotski premiership

Ostale Vijesti