REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Juventus iščupao pobjedu kod Verone, VAR spašavao Staru damu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.11.22. | 20:22

Domaći nogometaši bili su frustrirani odlukama suca Di Bella

Prvo poluvrijeme utakmice Verona i Juventusa bilo je za zaborav – sporo, mlako i sadržajno skromno u utakmici u kojoj bi neupućeni promatrač teško mogao prstom pokazati tko je Verona, a tko Juventus.

Čak je i domaćin zabilježio bolje prilike tijekom 90 minuta, bio konkretniji, pa na koncu svejedno ubilježio minimalan poraz 0:1.

Verona je u prvom poluvremenu imala najbolju priliku do tada - u 42. minuti Martin Hongla je ostao usamljen na rubu kaznenog prostora nakon ubačaja, ali je njegov pokušaj otišao pored desne stative.

I u drugom dijelu je Verona zbrojno imala bolje i konkretnije prilike. U 49. je Pawel Dawidowicz iz blizine pucao pored desne stative.

Tri minute kasnije isti glavni lik u istom scenariju. Samo je ovog puta Dawidowicz bio još bliže golu i ovog puta pucao preko, a ne pored gola.

Pa kada već domaći nisu uspjeli loptu u gurati u mrežu, učinili su to gostujući nogometaši. Lopta Adriena Rabiota je stigla do Moisea Keana čiji se udarac odbio putem prema vratima Verone, prevario pritom golmana Lorenza Matipa i odsjeo u mreži za 1:0 u 61. minuti.

A u nastavku utakmice su igrači Verone ponajviše ratovali s glavnim arbitrom Marcom Di Bellom i VAR tehnologijom.

REUTERS/Jennifer LorenziniREUTERS/Jennifer Lorenzini

Naime, u 76. minuti je VAR soba pozvala suca da pregleda igranje rukom u kaznenom prostoru Juventusa, no nakon pregleda Di Bello je samo pokazao da se igra nastavi.

Osam minuta kasnije sličan rasplet – Bonuccijev start je Di Bello okarakterizirao kao jedanaesterac, ali je na mig VAR sobe i pregleda snimke poništio svoju odluku što je izazvalo bijes kod domaćeg sastava.

Juventusovog Alexa Sandra je ta nepravda toliko izbacila iz takta da je odlučio zaraditi crveni karton i u samom finišu dati Veroni priliku da izjednači.

Ali na koncu nije bilo dovoljno vremena za domaće nogometaše i Juventus je sretno i spretno iščupao pobjedu.



Tagovi

JuventusVerona

Ostale Vijesti