REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Jurić želi hrvatskog veznjaka za novo pojačanje, već ga je zvao da mu se pridruži u Torinu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.07.22. | 19:10

Problem bi mogla biti odšteta

Hrvatski stručnjak Ivan Jurić gotovo svake sezone u svakom klubu ima sličan problem. Klubovi kasne s pojačanjima koja zaziva i direktno putem medija. Slična situacija odvija se i pred novu sezonu kad mu je Torino u Juventus prodao najboljeg stopera Serie A Bremera za više od 40 milijuna eura.

Očekuju i navijači da će se jedan dio tog iznosa uložiti u pojačanja s kojima bi izborili ove sezone barem europska natjecanja. Jurić je u Italiji cijenjen stručnjak i želja mu je s Torinom napraviti sigurno bolji rezultat od prošlosezonskog. Imao je prošle sezone u momčadi Josipa Brekala i Marka Pjacu, ali to nije bilo dovoljno da izbori Europu.

U ovom prijelaznom roku ima nekoliko želja, jedna od većih mu je hrvatski veznjak Marko Rog. Nekadašnji veznjak Dinama i RNK Splita ispao je s Cagliarijem u Serie B i unatoč opciji da ostane pomoći klubu, koji je bio korektan prema njemu kod oporavka od ozljede koljena, ne bi odbio ni opciju pronalaska nove sredine. Povezivalo se Roga s Hajdukom što je bila dosta nerealna ideja s obzirom na iznos odštete, ali i ponude koje ima Rog.

Jedna od opcija bila je i Sampdoria s kojom su pregovori bili u odmakloj fazi, a spominjala se i odšteta od 5 milijuna eura. U Italiji su još bili zainteresirani Salernitana i Cremonese, ali malotko ima iznos koji bi Cagliari htio barem dijelom nadomjestiti od kupovine Roga. Platili su ga Napoliju 16.3 milijuna eura, a Napolitanci su ga otkupili od Dinama za 13.5 milijuna eura.

Uz sve opcije koje ima čini se da bi odlazak u Torino mogao biti najizglednija. Kako navodi niz talijanskih medija, Jurić ga je već zvao i uvjeravao da se pridruži Bikovima. Problem još uvijek predstavlja odšteta jer nije poznato koliko je vlasnik kluba Urbano Cairo spreman izdvojiti na ovom prijelaznom roku.(rv)


Tagovi

Marko RogIvan JurićTorino

Ostale Vijesti