Joao Felix stigao u London, Atletico mu zamjenu pronašao u Barceloni

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.01.23. | 18:29

Mladi Portugalac stiže na polugodišnju posudbu.

Joao Felix danas je stigao u London u kojem će, nakon što odradi liječničke preglede, potpisati ugovor s Chelseajem. Bluesi će mladog Portugalca dovesti na posudbu za 11 milijuna eura, a u koje je uključena i njegova plaća koja iznosi između pet i šest milijuna eura netto. Ranije se pričalo da bi Chelsea trebao imati mogućnost otkupa njegovog ugovora, no posljednje informacije navode kako je samo riječ o polugodišnjoj posudbi, budući da se sve češće špekulira kako bi Diego Simeone na ljeto mogao napustiti Atletico te da u madridskom klubu i dalje računaju na talentiranog Portugalca koji je nedavno produžio ugovor do 2027. godine.

Podsjetimo, Felix je jedan postao jedan od najskupljih igrača u povijesti nogometa, kada ga je Atletico Madrid u ljeto 2019. za 120 milijuna eura + bodnuse doveo u Madrid iz Benfice. Međutim, u dresu Rojiblancosa nikada nije ispunio svoj punio potencijal i opravdao sva očekivanja. Njegova igra je dosta oscilirala, a istovremeno, nikada se nije naviknuo na defenzivni stil Diega Simeonea s kojim se na kraju i sukobio i završio na klupi za pričuve.

Ukupno je u 131 utakmici za Atletico zabio 34 gola uz 16 asistencija, a sada će pokušati spasiti Chelseajev tonući brod...

Što se pak Atletica tiče, madridski klub je osim Felixa ostao i bez Matheusa Cune, koji je prešao u Wolverhampton, te je Simeone ostao na tek tri napadača, Alvaru Morati, Antoineu Grizemannu i Angelu Correi.

Alternativu za Joaoa Felixa vide u - Barceloninom Memphisu Depayu!

Atletico Madrid i Barcelona već godinama jako dobro posluju, pogotovo kada je riječ o igračima koji prelaze iz Katalonije u prijestolnicu (Lus Garcia, Tiago Motta, David Villa, Arda Turan, Antoine Grizemann, Luis Suarez...).

U slučaju da Barcelona ovaj put ipak ne pusti svojeg igrača u Atleticom, Rojiblancosi bi se mogli okrenuti Borji Iglesiasu iz Betisa ili Moussi Dembeleu iz Lyona, pišu španjolski mediji.

Sve u svemu, u crveno-bijelom dijelu Madrida bit će vrlo interesantno ove zime...



Tagovi

Memphis DepayJoao Felix

Ostale Vijesti