REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Diego Simeone napušta Atletico Madrid na kraju sezone!?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.01.23. | 08:25

Španjolski Chiringuito je objavio ekskluzivnu vijest koja se mnogima i dalje čini nevjerojatnom, usprkos tome što oni uvjeravaju kako je sve već 'riješeno'.

Diego Simeone više je od trenera Atletico Madrida. Riječ je o klupskoj legendi, čovjeku koji je sinonim za klub i nekome tko je u crveno-bijelom proveo nešto manje od punih 16 godina. Prvo je u dva navrata bio igrač (ukupno četiri godine), da bi onda od kraja 2011. postao novi trener Rojiblancosa nakon što se Gregorio Manzano i Quique Sánchez Flores nisu pretjerano proslavili prije njega.

Nedavno je odradio svoju 600. utakmicu na klupi Atletica, a dosad je uspio osvojiti dva naslova prvaka La Lige, dvije Europske lige, dva Superkupa, dva španjolska Superkupa te jedan Španjolski kup. Simeone voli zatvoreniji, pragmatičniji nogomet, na utakmicama njegove momčadi će se rijetko kada (odnosno nikada) uživati u ljepoti, a otkako je vodio Atletico u svoje je redove doveo četiri hrvatska igrača – Marija Mandžukića, Šimu Vrsaljka, Nikolu Kalinića i Ivu Grbića. Potonji je i dalje član Atletica, dok je najveći trag u klubu ostavio Šime Vrsaljko koji je skupio 100 nastupa u svim natjecanjima. Mario Mandžukić je pak, u manje od godinu dana u klubu, skupio 43 nastupa i 20 pogodaka, čime je zaradio transfer u Juventus gdje je ostavio duboki trag narednih pet godina.

Kad netko spomene Atletico – prva pomisao je Simeone. Kad netko pak spomene Simeone – prva pomisao je Atletico. Da bi se to promijenilo morat će proći neko podulje vrijeme, ali sudeći po navodima španjolskih medija, izgleda kako će El Loco još neko kratko vrijeme biti glavni trener madridskog velikana. Naime, El Chiringuito TV navodi kako će Simeone na ljeto napustiti klub te da je još ljetos poručio izvršnom direktoru Atletica Gil Marinu da na ljeto odlazi. Simeone je, podsjetimo, ugovorno vezan za Atletico do 2024. godine, ali navodno će se za manje od pola godine dogovoriti sporazumni raskid.

Nakon 16 odigranih kola u La Ligi, Atletico se nalazi na 5. mjestu La Lige s 14 bodova manje od vodeće Barcelone, odnosno 11 od drugoplasiranog Real Madrida, ujedno i najvećeg im rivala.(I.A.S.)



Tagovi

Diego SimeoneAtletico MadridLa Liga

Ostale Vijesti