REUTERS/Luc Gnago
REUTERS/Luc Gnago

JAR i Mali u osmini finala Afričkog kupa nacija

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 24.01.24. | 20:42

Očekivano

Nogometne reprezentacije Malija i Južne Afrike danas su se plasirale u osminu finala Afričkog kupa nacija, dok je Tunis završio natjecanje na prvenstvu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Posljednje kolo skupine E nije donijelo puno uzbuđenja, iako se očekivala veća i neizvjesnija borba za plasman među 16 najboljih reprezentacija kontinenta, no obje utakmice su završile bez golova.

U dvoboju protiv Namibije Mali je remijem bez golova uspio osvojiti prvo mjesto u skupini E, s pet bodova, i izboriti osminu finala, dok je Namibija teoretski zadržala teoretski šanse za plasman u nokaut fazu kao najbolja trećeplasirana momčad s četiri boda. Da bi Namibija bila sigurna u osmini finala, potrebno je da večeras Kongo pobijedi Tanzaniju ili remizira u skupini F, kao i da Maroko pobijedi Zambiju ili remizira. U susretu Južne Afrike i Tunisa također nije bilo golova, što je domaćinu Svjetskog prvenstva 2010. bilo dovoljno za drugo mjesto u skupini.

Mali će u osmini finala Afričkog kupa nacija igrati protiv Burkine Faso, dok će se Južna Afrika sastati s prvoplasiranom reprezentacijom skupine F.

Od 21 sat Tanzanija igra protiv DR Konga, a Zambija protiv Maroka.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina)


Tagovi

Južnoafrička republikaMaliAfrički kup nacija

Ostale Vijesti