Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Jakirović: „Skoro mi je otišla zadnja loža kada smo bježali s terena, mislim da bi nam izmjerili brzinu veću od 35 na sat”

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 03.04.24. | 21:37

Trener Dinama prokomentirao je prolaz u finale Kupa

Nogometaši Dinama po drugi puta u četiri dana pobijedili su Hajduk na Poljudu i plasirali se u finale Hrvatskog nogometnog kupa. Slavlje Modrima donio je Sandro Kulenović u 14. minuti, nakon što je u mrežu pospremio loptu koju je Kalinić obranio poslije udarca Petkovića.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Poslije utakmice, trener Sergej Jakirović podijelio je svoje dojmove za Max Sport.

„Čestitao bih dečkima na dobroj utakmici. Prvo poluvrijeme odigrali smo fantastično, Lučić je skinuo par čistih šansi. Drugo poluvrijeme Hajduk je išao s puno više rizika, dobro je što do zadnjeg napada nismo dozvolili nijednu veću priliku.”

Gledali smo utakmicu s dva poluvremena. Dinamo je dominirao u prvom, ali i doživio pad u drugom dijelu.

„U drugom poluvremenu ne bih rekao da smo bili u padu. Bili smo puno bolji na lopti nego u prvoj utakmici. Ideja nam je ovoga puta prošla bolje. Htjeli smo napraviti veći pritisak na zadnju Hajdukovu liniju jer znamo da Šarlija i Prpić dobro iznose loptu. Koristili smo Kulenovića da ulazi u prostor i to je izgledalo jako dobro.”

Rijeka čeka u finalu.

„Rijeka je zasluženo u finalu. Cijelu sezonu su sjajni, potentni, znamo dobro što smo slagali. Sopić to odlično vodi. Kada im i ne ide, netko od igrača iskoči i to je velika kvaliteta koju imaju, morat ćemo biti dobro pripremljeni za te utakmice”.

Slijedi prvenstvo i domaći ogled protiv Istre 1961.

„Imamo četiri dana odmora, regenerirat ćemo se, odlučiti se za igrače koji se nisu toliko potrošili i moramo sve napraviti da osvojimo nova tri boda.”, rekao je pred tv-kamerama.

Kasnije na konferenciji za medije je rekao:

"Idemo po redu. U nedjelju nas čeka Istra. Morat ćemo dobro odabrati igrače nakon dvije teške utakmice u četiri dana. Dvostruka kruna? Vidjet ćemo 30. svibnja."

Je li Kulenović iznenađenje?

"Promijenili smo sustav. Bernauer je otpao u zadnji tren, osjetio je bolove u leđima. Željeli smo imati kontrolu i da s Kulenovićem opteretimo zadnju liniju Hajduka."

Je li vas iznenadio ulazak Perišića?

"Nije me iznenadilo. Drago mi je da se vratio. To puno znači za Hajduk i hrvatsku reprezentaciju. On je odličan igrač koji se dokazao na vrhunskoj razini."

Jeste li očekivali da će Kleinheisler igrati flastera na Mišiću?

"Svi suparnici se trude zatvoriti Mišića, ali Josip je toliko inteligentan da uvijek nađe rješenje s loptom. Očekivao sam sve promjene koje je napravio moj kolega Karoglan."

Je li realizacija problem?

"Bila je slaba, ali razlog je Lučić, obranio je par zicera. Bruno je promašio s četiri metra. Ali, imati toliko prilika je dokaz da igramo dobro u polju."

Utrka za naslov, je li Hajduk i dalje kandidat za titulu?

"Mi i Rijeka smo se odvojili. Moramo sve napraviti da prestignemo Rijeku. Ne znam kako će se ovo sve odraziti na klub. Hajduk je velik klub. Dok je matematika u igri svatko se ima pravo nadati."

Očekujete li da će vam Hajduk pomoći da zaustavi Rijeku?

"Mislim da će Hajduk prvenstveno igrati zbog sebe. Oni igraju s Rijekom Jadranski derbi. Dobro znam što to znači za obje ekipe, bio sam sudionik te utakmice."

Jeste li sad sretni nakon dvije pobjede na Poljudu?

"Bit ću presretan kad osvojimo naslov."

Kako komentirate nemile scene na kraju utakmice?

"Da su nam mjerili brzinu trčanja mislim da bi išlo preko 35 na sat. Skoro mi je zadnja loža otišla. Nama se nije ništa dogodilo, organizacija je bila odlična", zaključio je Jakirović. (G, D.K.)



Tagovi

hrvatski nogometHrvatski nogometni kupSergej JakirovićGNK DinamoDinamo ZagrebDerbi

Ostale Vijesti