Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Jakirović: “Odluka o Vidoviću je na klubu, imam svoje mišljenje. Medalja od Rijeke? Želim Dinamovu!“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.04.24. | 19:40

Dinamov trener odgovarao na zanimljiva pitanja nakon pobjede nad Varaždinom (2-1)

Sergej Jakirović bio je zadovoljan još jednom pobjedom svoje momčadi. Pao je u Maksimiru Varaždin (2-1), a Dinamov trener bio je realan u analizi utakmice?

"Apsolutno smo sve kontrolirali, stvorili puno prilika. Žao mi je što se ne nagradimo učinkom i da zabijemo više i što smo se uveli u nervozu u zadnjih 15 minuta. Imali smo još nekoliko prilika za golove, ali najvažnije da smo uzeli bodove.", kazao je u uvodu Jakirović.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Nije bio cilj i plan da se povlačimo nakon 2-0, uvijek želimo zabiti više golova, ali kad napraviš grešku, uvuče se neizvjesnost. Opet smo bili bliži pogotku i mogli zabiti više od ova dva."

Ovaj sustav s dvojicom napadača funkcionira jako dobro.

"Zato smo i promijenili, bili smo na tom tragu, ali nije lako promijeniti. Ima tu još prostora za korekcije u obrani, tu ćemo morati poraditi. Stvarno djeluje dobro, stavimo protivnika pod pritisak, samo da budemo precizniji. Petković? i njemu paše više nego kad je sam, on je toliko inteligentan da može to igrati."

Kako komentira igru Vidovića, koji se isto odlično snalazi u ovoj formaciji?

"Odgovara mu ova uloga, razgovaramo s igračima, dolazimo do rješenja. Nije mu problem to istrčati, ima slobodu u napadu, zabio je sjajan gol, imao je još prilika."

Hoće li Dinamo otkupiti njegov ugovor?

"Imat ću svoje mišljenje o tome kad će se pričati, ali to je pitanje za sportski sektor i sportskog direktora."

Ogiwara? Jako je brz, koliko može donijeti Dinamu?

"Nema puno bržih igrača od njega. Ali, to je splet okolnosti, zakompliciralo se s tom ozljedom gležnja, nije imao sreće. Sigurno ćemo mu dati više prilika."

Spominje se priča da bi mogao i on dobiti medalju od Rijeke, ako naslov ode na Rujevicu?

"Vjerujem da ću dobiti Dinamovu medalju. Svi znaju što smo mi napravili u Rijeci, nemao to potrebe objašnjavati. Ali, samo je koncentracija na Dinamo."



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićNK VaraždinHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti