Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Jakirović najavio ogled protiv Lokosa: “Ključ sezone su sljedeće tri utakmice”

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 20.04.24. | 10:24

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17 sati (HTV2, Max Sport 1)

Aktualni prvak Hrvatske, Dinamo, u 31. kolu HNL-a gostuje u Kranjčevićevoj gdje ih očekuje ogled protiv Lokomotive. Utakmicu je najavio Sergej Jakirović, trener Plavih.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo u proljetnom dijelu sezone, u domaćim natjecanjima, ima 12 pobjeda uz dva remija i jedan poraz, s tim da su Plavi u posljednjih šest utakmica upisali isto toliko pobjeda uz gol-razliku 13-2.

“Lijepa statistika, ali vjerujte da mi o tome uopće ne razmišljamo, fokusirani smo samo na prvu sljedeću utakmicu. Ostaje žal za tim prvim, uvodnim porazom, ali on je bio potpuno zaslužen s obzirom na to kako smo mi tada odigrali utakmicu. Puno smo griješili, ali dobro, kasnije smo se digli, a to je pokazatelj da imamo kvalitetu, da su igrači motivirani, karakterni i drago mi je zbog njih. Oduvijek govorim da ovi momci imaju šampionski gen i zato ovaj pozitivan niz ovako dugo traje”, rekao je na uvodu Jakirović, da bi se onda malo više osvrnuo na Lokomotivu.

“Oni cijelu sezonu igraju dobro. Mlada, poletna momčad… Rasterećena u smislu očekivanja, s tim da su ih oni sami sebi nabili budući da su ušli u borbu s Osijekom za četvrto mjesto. Pokazali su u nekoliko navrata da igraju bez ikakvog respekta, što je pohvalno. Očekuje nas neizvjesna, zahtjevna utakmica. Važno je da mi budemo na visokom nivou, da nastavimo s formom u kojoj se nalazimo te da smanjimo neke nedostatke u igri kojih smo svjesni. No, isto tako znamo i da protivnik ima kvalitetu, oni isto nešto treniraju, mogu svakome napraviti probleme, ali na nama je da treniramo i da neke naše minuseve smanjimo na najmanju moguću razinu.”

Dinamo je u posljednjoj prvenstvenoj utakmici svladao Varaždin s 2-1, s tim da je rezultat mogao biti puno uvjerljiviji da su se realizirale neke velike prilike…

“To što stvaramo prilike je pokazatelj da igramo dobro u polju, da su igrači pohvatali mehanizme, odnosno linije kretanja na kojima smo inzistirali. Volio bih da još više akcija završavamo s udarcem na gol jer imamo nekoliko igrača s jako dobrim udarcima. Drago mi je da su to Martin i Gabriel demonstrirali na najbolji mogući način. Volio bih da te prilike konvertiramo jer je onda lakše igrati i lakše voditi utakmicu. Nama se u prvom dijelu sezone znalo dogoditi da u nekim utakmicama u kojima smo mogli uvjerljivo voditi na kraju izgubimo pa se tako može reći da sada pušemo na hladno. Do kraja prvenstva ostalo je šest utakmica u prvenstvu te dvije u Kupu, moramo ovako nastaviti i dalje igrati, moramo biti maksimalno koncentrirani i odgovorni.”

Dinamu slijede tri gostovanja, nakon Lokomotive prvo idu u Varaždin, a potom i Rijeku.

“Spominjao sam u analizi i isticao kako bi ove tri utakmice koje slijede mogle biti ključ. Lokomotiva, Varaždin pa Rijeka. Svaka utakmica je priča za sebe, ali svakako smatram da su to tri ključne utakmice ove sezone.”

Izuzev kartoniranog Perkovića, tko još propušta utakmicu?

“U subotu ćemo odlučiti hoće li Pierre-Gabriel biti u konkurenciji za utakmicu, ovog tjedna je napravio nekoliko treninga, ali ne na maksimalnom intenzitetu, već na nekih 90 posto. Ja pušem na hladno kad je riječ o ozljedama jer smo imali nekoliko primjera što se može dogoditi kad se požuri s povratkom.”

Utakmica protiv Lokomotive je u gostima, ali jasno je da će na Kranjčevićevoj 99.9 posto gledatelja navijati za Dinamo…

“Bit će pun stadion. Naši navijači su dosad napunili svaki stadion pa tako očekujem i sada njihovu veliku podršku. I kad nas nije išlo su bili tu uz nas, a na nama je da to opravdamo. Kad daješ sve od sebe, nema ti tko što zamjeriti, ipak je ovo sport. Mi od prve minute krećemo po tri boda i nadam se da ćemo ju uspjeti ostvariti.”



Tagovi

Sergej JakirovićDinamo ZagrebHrvatska nogometna ligaHNLLokomotiva Zagreb

Ostale Vijesti