Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Jakirović: "Derbi? Malo nogometa i više 'fighta'. Sve je krenulo s prvim startom na Petkoviću!"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 18.12.23. | 15:47

Dinamov trener pratio Brunu Petkovića kod preuzimanja nagrade, osvrnuo se na Hajduk i odmah okrenuo Betisu

Baš u vrijeme ždrijeba za play-off nokaut faze Konferencijske lige, počela je svečanost proglašenja pobjednika u izboru t-portala 'Kapetani biraju'. Izabrali su Brunu Petkovića za najboljega u HNL-u u 2023. godini, a s njim je na svečanost došao i trener Sergej Jakirović. Nije ni on pretjerano ozbiljno pratio ždrijeb, više je slušao Petkovićev pobjednički govor, kad smo mu rekli da će suparnik biti Betis, nije se previše uzbudio.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"A dobro, neka je Betis.", kazao je hladnokrvno, svjestan da je Dinamo izvukao jednog od najtežih suparnika. Da je mogao birati, sigurno ne bi izabrao dečke iz Seville.

"Jedan od najtežih protivnika kojega smo mogli dobiti, uz Ajax i Olympiacos. Ali, nisu ostali nisu za baciti. Skautirat ćemo ih dobro, pripremiti se i pokušati sve da u prvoj utakmici, koju igramo u Sevilli, ostvarimo povoljan rezultat za uzvrat", rekao je Jakirović.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Sevilla nije dosad bila sretna Modrima, prije dvije godine ispali su u Europskoj ligi baš od Rakitića i društva, ne leži baš ni Španjolska, godinu ranije jači je bio Villarreal. Pa, možda je red da i Sevilla postane mjesto sreće?

"Imamo drugačiju momčad u odnosu na te susrete. Dosta će zimski prijelazni rok odrediti te okršaje, ako dovedemo pojačanja na pozicijama na kojima smo deficitarni, pojačamo konkurenciju... Ali, prije svega je važno da igrači budu zdravi. Vidjelo se kad smo se kompletirali u zadnjih šest utakmica, odmah nam je forma bila u uzlaznoj putanji."

Betis je u skupini Europske lige završio iza praške Sparte, koja je u play-offu izbacila Dinamo. Hoće li te utakmice biti primjer kako igrati protiv Španjolaca?

"Kad smo ispali od Sparte, neki su govorili kako je to slabašna, prosječna momčad, a ja sam ih skautirao protiv Kopenhagena, koji je teško prošao u Pragu, a potom je prošao skupinu Lige prvaka ispred Manchester Uniteda i Galatasaraya. I Sparta je prošla zahtjevnu skupinu Europske lige i pokazal da je jako dobra momčad. Taj su dan bili bolji od nas i zasluženo su nas izbacili. Skautirat ćemo više utakmica Betisa pa ćemo vidjeti kojim stilom i sustavom igra i kako mu se suprotstaviti."

Petkovića su kapetani HNL klubova izabrali najboljim u 2023., koga bi u TOP 5 svrstao Jakirović?

"Nema šanse da izaberem najboljih pet. Drago mi je zbog Brune, jer imao je dobru godinu i dobro je što to prepoznaju igrači, oni znaju, osjete tko je kakav igrač, time više je nagrada zaslužena. Želim mu zdravlja, jer vidjelo se koliko je bilo teže kada nije bio s nama."

A kad bi Jakirović birao najbolje trenere HNL-a?

"Imam dosta prijatelja pa su to Zekić, Kovačević, Sopić i Čabraja. Kamo god su došli, nastavili su dobar posao, Zekić je nakon odlaska ostavljao klubove u dobrom ozračju, a Čabraja i Kovačević dugo rade dobar posao u jednom klubu."

Za kraj se još jednom osvrnuo na Derbi s Hajdukom (0-0), nakon prospavane noći?

"Bilo je malo nogometa i puno 'fighta'. Sve je bilo pogrešno, od prvog starta na Petkoviću. Jedno je držati kriterij čvrste igre, ali ako se krene tako s prvim startom, onda krene tučnjava. Trebao je to sudac ranije sankcionirati, nakon startova na Petkoviću i Kaneku. Pa kad smo mi počeli uzvraćati, pretvorilo se u ratničku utakmicu, a onda pate gledatelji", zaključio je Jakirović.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoKonferencijska ligaBetisHNLHajdukDerbi

Ostale Vijesti