Pixsell
Pixsell

TM Update: Baturina blizu 20 milijuna, slijede ga tri Hajdukovca, Pašaliću cijena narasla za 900 posto!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.12.23. | 15:00

Najpopularnija svjetska platforma za procjenu transfera objavila je nove cijene igrača HNL-a. Najviše je profitirao Hajduk, ali i tri Rijekina kapitalca...

Nakon završene polusezone u HNL-u, Transfermarkt, popularna i relevantna platforma za procjenu vrijednosti nogometaša diljem svijeta, updateala je cijene nogometaša u nama najdražoj i najboljoj ligi na svijetu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najvrjedniji igrač i dalje je Dinamov Martin Baturina kojem je cijena s 15 milijuna eura skočila na 18 milijuna. Martin Baturina nedavno je dobio poziv za A reprezentaciju Hrvatske, zabilježio je i dva nastupa za Vatrene, a Tuttosport ga je proglasio 20. najboljim igračem do 21 godine na svijetu. Tako da je Dinamovoj desetki cijena narasla za tri milijuna eura, što nije baš sukladno Baturininoj formi u posljednje vrijeme na koju je, doduše, utjecala i ozljeda.

Baturina je uvjerljivo najvrjedniji u HNL-u, a iduća tri mjesta, koja su desetljećima bila 'rezervirana' pretežito za igrače Dinama, zauzeli su - igrači Hajduka! Zanimljivo, drugi najvrjedniji igrač lige nije upisao niti jedan nastup u ovosezonskom HNL-u! Riječ je o 16-godišnjem Hajdukovom stoperu Luki Vuškoviću, koji je po godištu kadet, a ove sezone natječe se u juniorskom prvenstvu. Njegovu vrijednost TM procjenjuje na 7 milijuna eura. Najbolji strijelac HNL-a i Hajdukova legenda Marko Livaja je treći s cijenom o 6.5 milijuna eura, što je, zanimljivo, 1.5 milijna eura manje nego što je vrijedio u lipnju ove godine, nakon posljednjeg ažuriranja liste.

Cijena drugog Hajdukovog prospekta Rokasa Pukštasa skočila je za 100 posto! Mladi Amerikanac litavskog podrijetla (19) u lipnju je vrijedio tri milijuna eura, a sada ga se procjenjuje na 6!

Top 5 najvrjednijih u HNL-u zaključuje Bruno Petković koji vrijedi pet milijuna eura, isto koliko i prije pola godine.

A čak šest igrača smješteno je na diobi 6. mjesta s vrijednosti od 3.5 milijuna eura. Među njima su jedan hajdukovac Filip Krovinović, dva igrača Dinama Marko Bulat i Mauro Perković te čak tri igrača Rijeke - Nediljko Labrović, Toni Fruk i Marco Pašalić. Potonji je napravio daleko najveći skok od svih igrača na listi. U lipnju je vrijedio 350 tisuća eura, a sada vrijedi 3.5 milijuna! Frukova vrijednost skočila je za 1.5 milijuna eura, a Labrovićeva za 700 tisuća.

Nakon šestorke od 3.5 milijuna, slijedi sedmorka od 3 milijuna - Dino Perić, Robert Ljubičić, Dario Špikić i Lukas Kačavenda iz Dinama, Niko Janković i Veldin Hodža iz Rijeke te Mihael Žaper iz Hajduka.

Popis vrijednisti igrača u HNL-u možete pogledati OVDJE. (N.R.)

Najpostava HNL-a prema TM vrijednosti:

Top 25 najvrjednijih igrača HNL-a prema TM-u:

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

TransfermarktRokas PukštasMartin BaturinaLuka VuškovićMarko LivajaBruno PetkovićMarco PašalićHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti