Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Jakir pobjedom krenuo u eru s Dinamom, Ivanušecov oproštaj s golom i suzama!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 24.08.23. | 22:01

Dinamo je u prvoj utakmici play offa Europa lige pobjedio Spartu 3-1 i s kapitalnom prednošću čeka uzvrat u Pragu za tjedan dana.

Maksimirske tribine pljeskom su dočekale Sergeja Jakirovića. Nije to bila ekstaza, ali i ona će doći kako će pristizati pobjede. A prva je upisana protiv Sparte iz Praga u prvom dvoboju play offa Europa lige u kojoj je Dinamo preokretom svladao goste iz Češke 3-1. Strijelci za Dinamo bili su Špikić, Perić i Ivanušec, dok je za Spartu bio precizan Krejči s bijele točke.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U odnosu na Bišćanov Dinamo, ovaj Jakirov je osvanuo sa Ljubičićem na lijevom beku, dok je Mihajlečenko premjestio na klupu. Dakako, među vratnice je stao Ivan Nevistić, dok je kapetanska traka - sukladno ekskluzivnoj informaciji Germanijaka - osvanula na ruci Brune Petkovića.

Zanimljivo, kvartet ovoljetnih pojačanja utakmicu protiv Sparte počeo na klupi. Jer, ondje su sjedili Bernauer, Kaneko i novopridošli Stojković. Umjesto Šutala u zadnjoj liniji zaigrao je Dino Perić, a od prve minute se vratio na teren Martin Baturina koji je kreirao i prvu priliku na utakmici kada je u 2. minuti Ljubičić je probio po lijevoj strani, ubacio za Petkovića koji ostavlja Baturini, ali njegov udarac s 18 metara pogađa vratnicu.

Mladi as Dinama dobro je prošao nakon što je punom nogom stao na gležanj suparničkom igraču. Dobio je žuti karton, a par trenutaka kasnije minijatura Brune Petkovića pronašla je Ivanušeca koji je ubacio loptu u mrežu Jensena, ali linijski sudac je primjetio da je bio gotovo dva metra u zaleđu prije toga.

Gosti su poveli u 37. minuti s bijele točke, a nakon što je VAR sustav sugerirao da je Dino Perić igrao rukom pred svojim golom. Precizan je bio kapetan Krejči koji je neobranjivo poslao loptu iza Nevistića. Međutim, brzo se Dinamo vratio. Kapetan Petković je povukao loptu, ušao u sredinu te je proslijedio do Špikića koji je bio na samom rubu zaleđa, ali ovoga puta gol nije bio poništen.

Nastavak je otvorio Moharrami udarcem iznad vratiju, no malo kasnije je je Moha spasio siguran pogodak kada je u klizećem startu spriječio Olatunjia da zabije za vodstvo Sparte. Dinamo je u 58. minuti okrenuo utakmicu. Bulat je izveo udarac iz kuta, Petković pokušao glavom, nakon njega i Ivanušec da bi cijelu priču završio Dino Perić. Tri minute kasnije se Luka Ivanušec pobrinuo za dostojan oproštaj od Dinamovog dresa kada je u kombinaciji s Ljubičićem povisio vodstvo u 61. minuti dvoboja.


Sergej Jakirović je umjesto Baturine ponudio Stojkoviću premijeru u Maksimiru, dok je Špikića zamjenio Emreli. Luka Stojković predstavio se sjajnim pokušajem s ruba kaznenog prostora u 75. minuti utakmice i izmamio pljesak Maksimira. Panak i Laci su kreirali opasnije situacije pred golom Nevistića, ali lako je Dinamo izašao na kraj s time. Za razliku od Ivanušeca koji je popustio pred navalom emocija pa pustio oproštajne suze. Već sutra leti za Nizozemsku i postaje član Feyenoorda. Za kraj je još Laci pokušao smanjiti rezultat iz slobodnog udarca, ali Nevistić je bio siguran. Uzvratna utakmica igra se za tjedan dana u Pragu, a prije toga Dinamo u Maksimiru ima derbi s Rijekom u nedjelju.

Dinamo - Sparta Prag 3-1

Stadion: Maksimir. Gledatelja: 12170.

Glavni sudac: Marco Guida (Italija), pomoćnici: Daniele Bindoni i Alberto Tegoni, četvrti sudac: Andrea Colombo. VAR: Maurizio Mariani, AVAR: Francesco Fourneau.

Strijelci: 0-1 Krejči (37. 11m), 1-1 Špikić (44. as. Petković), 2-1 Perić (58. as. Ivanušec), 3-1 Ivanušec (61. as. Ljubičić)

Žuti kartoni: Baturina (Dinamo); Laci (Sparta Prag)

Dinamo (4-2-3-1): Nevistić - Moharrami, Ristovski, Perić (od 86. Šutalo), Ljubičić - Mišić, Bulat (od 75. Sučić) - Špikić (od 64. Emreli), Baturina (od 64. Stojković), Ivanušec (od 86. Mihajličenko) - Petković.

Sparta (3-4-3): Vindahl - Krejči, Panak, Sørensen - Zeleny (od 83. Rynes), Kairinen, Sadílek (od 68. Laci), Wiesner - Haraslín (od 62. Minčev), Olatunji (od 62. Kuhta), Birmančević (od 68. Pesek).



Tagovi

GNK DinamoEuropska ligaSparta Prag

Ostale Vijesti