EXPA/ Sportida/ Vid Ponikvar
EXPA/ Sportida/ Vid Ponikvar

Iz Rijeke je otišao na posudbu u Juventus, lani osvojio povijesni naslov u Sloveniji, a sad ide u Partizani

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.09.21. | 08:45

Njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 500 tisuća eura.

Nakon što je nedavno sporazumno raskinuo s Murom, Andrija Filipović nije dugo bio 'van pogona'. 24-godišnji napadač dogovorio je sve s albanskim Partizanijem, a ugovor je potpisan na godinu dana.

Filipović je karijeru započeo u omladinskom pogonu Rijeke. Na prelazu u seniorski nogomet nije se uspio nametnuti za priliku u prvoj momčadi Rijeke koju je tad vodio Matjaž Kek, ali je zato, pomalo pa neočekivano, na njegovu adresu u veljači 2015. godine stigao poziv Juventusa u čijim je redovima proveo pola godine.

Naravno, nije bio član prve momčadi već je trenirao za Primaveru, a život u Italiji mu se očito svidio budući da je kasnijih godina prvo bio član Spezije, a onda i Siene.

Nakon dvije godine Italije, Filipović prelazi u slovensku ND Goricu. U godinu i pol dana nametnuo se u jednog od najboljih igrača kluba, ali nakon što sezonu ranije nije uspio izboriti ostanak u elitnom rangu slovenskog nogometa u ljeto 2019. godine odlazi u NAC Bredu.

Breda je poznato ime u nizozemskom nogometu, ali Flilipović jednostavno 'nije kliknuo' u novoj okolini. Iako, start je bio i više nego dobar, u prijateljskom ogledu protiv Lokomotive zabio je dva pogotka, dok je za jednog asistirao (3:0).

No, samo šest mjeseci kasnije on je opet bio – u Sloveniji. Sljedeća destinacija bila je Mura čiji je član postao u veljači 2020. godine. Prošla sezona je za Šimundžinu momčad bila najbolja u povijesti jer je Mura po prvi put uspjela osvojiti naslov prvaka Slovenije. Prvo ime Mure je Luka Bobičanec, a njegov prijatelj Andrija Filipović je u toj povijesnoj sezoni skupio 23 nastupa, četiri pogotka i jednu asistenciju u 1. slovenskoj ligi.

Budući su ovog ljeta u klub stigli Mitja Lotrić i Nardin Mulahusejnović, Filipoviću je postalo jasno da će njegova minutaža postati još skromnija, neovisno na mjestu napadača ili desnog krila. Očekivano, zatražio je sporazumni raskid, a iako su postojale neke naznake da bi mogao put HNL-a, on karijeru nastavlja u albanskom Partizaniju.

Spomenimo kako Partizani ovog sezone očito misle u siloviti pohod na naslov prvaka jer su u svoje redove doveli mnogobrojna 'jaka' imena, s tim da se uvjerljivo najviše ističe ono Ergysa Kacea, standardnog albanskog reprezentativca koji je ranije u karijeri igrao za Aris, PAO, PAOK i Viktoriju Plzen. Osim njega, na posudbu je stigao Albion Marku iz Lokomotive, a jedini igrač za kojeg je plaćena odšteta je mladi Arinaldo Rrapaj koji je stigao iz Skenderbeua.


Tagovi

Andrija FilipovićPartizaniMura

Ostale Vijesti