Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Iz bugarskog kuta: 11-erac je dao krila Hrvatima, Despodov se ispričao zbog crvenog kartona

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 29.03.22. | 19:01

Kako je nadmetanje u Dohi doživljeno u redovima suparnika Hrvatske za Germanijak dočarava bugarski novinar Teodor Borisov

Da je prije početka utakmice netko ponudio bugarskim navijačima poraz od Hrvatske samo od 1:2, većina bi ih vjerojatno rado pristala. Sada, međutim, svi u Bugarskoj žale zbog propuštenog 2:2, što s obzirom na prikazano ne bi bio nepravedan rezultat.

Naravno, bugarski gol pao je u trenutku kada je Hrvatska imala čovjeka manje, ali vaši su golovi pali odmah nakon isključenja Despodova. Ako gledamo statistiku, ovo je 20. uzastopno gostovanje u kojem ne možemo pobijediti. No, među njima je 1:1 protiv europskog prvaka Italije, što ih je spriječilo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. To pokazuje da smo slobodniji kada igramo protiv jače momčadi nego kada moramo pobjeđivati ​​pod svaku cijenu.

Slično kao i na utakmici s Ukrajinom, izvrsno je branio vratar Vucov (8 puta zaustavio hrvatske udare), unuk bivšeg trenera Hajduka Ivana Vucova.

„Nisam sretan jer smo propustili vodstvo. Uspjeli smo ih iznenaditi pritiskom, ali su nam iznevjerile pojedinačne pogreške“, izjavio je Vucov.

Izbornik Jasen Petrov obratio je pažnju na igru obrane, gdje je napravljena prisilna promjena pojavom debitanta Oračeva.

“Zadovoljan sam blizancima Hristov, te Jordanovom i Turicovom, koji su dobro prošli. Po meni su Hrvati dosuđenim jedanaestercem dobili vjetar u leđa. No, moramo se učiti iz situacije s Despodovom, jer bi takav crveni karton u službenoj utakmici bio neprihvatljiv”, izjavio je Petrov.

Izbornik je priznao da je ulazak Matea Kovačića i Luke Modrića promijenio tijek utakmice.

„Ispričavam se na reakciji – u euforiji nisam shvatio da ću dobiti žuti karton. Prije toga sam zaradio crveni karton na Ćaleta-Caru, ali sam kasnije eliminirao našu prednost. Još prije utakmice sam rekao da protivnik ima dvije jednake momčadi i koja god igrala bit će nam teško. To je potvrdio i sam susret”, izjavio je Kiril Despodov, koji je bio kritiziran zbog crvenog kartona.

„Nakon što smo zabili, bio sam uvjeren da nećemo izgubiti. Nedostajalo nam je samopouzdanja“, dodao je Atanas Ilijev, koji je zabio protiv Italije.


Doista se čini da Osječani nemaju sreće protiv Bugara - Škorić se ozlijedio, a Ivušić je mogao primiti više od jednog gola, kao u utakmicama protiv CSKA. No, kada su u igru ​​ušli glavni hrvatski igrači, vidjela se razlika u klasi, što je dovelo do pogotka Kramarića. U odnosu na klasu sadašnjih igrača, najprikladnija taktika Bugarske je protunapad, zbog čega smo se opet uzdali u Minčeva. Mogli smo iznenaditi vašu reprezentacija, ali logika je na kraju prevladala i svatko tko nije gledao utakmicu primijetit će da je ovo bio još jedan koristan sparing za Hrvatsku.

Piše: Teodor Borisov


Tagovi

Bugarska nogometna reprezentacijaBugarska

Ostale Vijesti