Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Zlatko Dalić: "Vraćamo se na svoj sistem igre. Imam najbolje veznjake na svijetu i slažem sve po njima"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 18:29

Hrvatski izbornik podijelio je prve dojmove nakon teško izborene pobjede nad Bugarskom na turniru u Dohi

Zlatko Dalić bio je zadovoljan krajem turneje u Kataru.

“Ja sam jako zadovoljan svime što je bilo u ovih sedam, osam dana. Atmosfera je bila lijepa, izborili smo pobjedu. Prezadovoljan, tako se i dečki osjećaju. Bitno da smo dobili Bugarsku, a sada krećemo u analizu. Team building je završen i krećemo u pravu borbu koja kreće u lipnju u Ligi nacija”, rekao je izbornik u programu NOVA TV koji je zbog ozljede Škorića i problema s Vidom morao mijenjati sustav.

“Taj 3-5-2 je sistem koji možemo igrati protiv nekih jačih reprezentacija kada se zatvaramo, ali mi igramo svoj sistem 4-3-3 s tri ponajbolja veznjaka na svijetu i slažemo po njima”, smatra Dalić koji nema posebnih želja uoči ždrijeba skupina za SP.

“Htjeli bi proći grupu, možda izbjeći Francusku, dobiti nekoga iz Afrike ili Azije u trećem i četvrtom potu. Znam da vrijedimo puno i da možemo to napraviti tko god dođe”, zaključio je izbornik.

Mateo Kovačić ušao je u nastavku i sa suigračima sudjelovao u preokretu.

“Bila je teška utakmica kao i protiv svake reprezentacije s kojom igramo. Bitno da smo dobili. Dobra utakmica s par grešaka ali pokazali smo karakter”, rekao je Kovačić dodavši kako je rezultat uvijek bitan zbog atmosfere.

“Bilo je lijepo provesti vrijeme skupa. Pozitivno u svakom slučaju”.

On osobno se dobro osjećao u Dohi, pogotovo na travnjaku gdje je primjetna njegova igra u oba smjera.

“Dobro se osjećam, stigao sam u godine kada sam iskusniji i zreliji. Igram u oba smjera. To sam naučio u ligi u kojoj igram”, rekao je Kovačić.

Na lijevoj strani je u odsustvu Sose zaigrao Borna Barišić.

“Sigurno da nam je na kraju drago zbog preokreta. Uvijek je bolje kada pobijediš, bez obzira na to što je riječ o prijateljskoj utakmici. Možda nismo napravili što smo htjeli s isprobavanjem novog sustava jer smo spletom okolnosti mijenjali”, otkrio je lijev bek Glasgow Rangersa koji se osvrnuo na svoj status u reprezentaciji.

“Što se mene tiče, normalno je da u ovakvoj reprezentaciji i s ovakvim imenima postoji velika kvaliteta na svakoj poziciji. Borit ćemo se svako za svoju poziciju. Ždrijeb? Nemam želje za ždrijeb. Ovo je bio odličan put u Katar da se međusobno upoznamo, isprobamo neke stvari. Zadovoljni smo” .


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaKatar 2022

Ostale Vijesti