REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Istanbul je ipak ljepši od Kvarnera: Max Meyer sletio, uskoro potpis (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.09.21. | 16:06

Nekadašnji njemački reprezentativac seli u novi klub

Prije nekoliko se mjeseci pojavila glasina da bi Maximilian Meyer mogao postati novi igrač Rijeke. Bila bi to velika vijest za momčad s Rujevice, jer radi se o napadačkom veznjaku koji je skupio četiri nastupa i zabio jedan gol za seniorsku reprezentaciju Njemačke, a tek mu je 25 godina.

Karijeru je započeo u Schalkeu, u čiju je seniorsku momčad upao već početkom 2013. kao tek 17-godišnji talent. U Gelsenkirchenu je za prvi sastav igrao punih pet i pol godina, u 192 nastupa zabio 22 gola i dodao 23 asistencije, pa svoj dječački klub u ljeto 2018. zamijenio Crystal Palaceom. Činilo se da će to biti sjajan potez Uprave kluba sa Selhurst Parka s obzirom na to da je Nijemac stigao besplatno, no ozljede i drugi problemi rezultirali su time da Meyer početkom godine preseli u Koln, a ovog ljeta ostane bez kluba.

U Palaceu je ipak ostavio nekakav trag, u 56 službenih nastupa zabio je dva gola i dodao tri asistencije, no za Koln je upisao tek 12 nastupa i završio na burzi rada. Kao iduća moguća destinacija Nijemca spominjao se Kvarner, no od toga neće biti - ništa.

Naime, Meyer je danas prijepodne sletio u Instanbul, gdje će potpisati ugovor s Fenerbahčeom.

Transfer u redove turskog velikana danas će realizirati i njegov sunarodnjak, napadač Mergim Berisha, koji je također avionom stigao u Tursku. Meyer, kojemu je cilj vratiti se u staru formu, danas prema Transfermarktu vrijedi milijun i pol eura, dok je Berisha znatno 'teži', Transfermarkt ga cijeni na 10 milijuna eura.


Tagovi

Max MeyerSchalkeCrystal PalaceRijekaFenerbahçe

Ostale Vijesti