Inter traži veznjaka: Hrvat ili Srbin kao vatrogasno rješenje, a na ljeto stiže SMS

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 10.10.19. | 12:59

Poraz u derbiju od Juventusa je na površinu izbacio probleme Conteovog Intera.

A derbi protiv Juventusa je otkrio i gdje je potrebno pojačanje – vezni red.

Čim se Sensi ozlijedio i napustio teren, Inter je ušao u probleme. Alternative Vecino, Gagliardini i Borja Valero ne mogu zamijeniti Sensija, Barellu ili Brozovića kad je to potrebno. A s Conteovim sustavom igre i intenzitetom na kojem insistira rotacije su „mus“.

U Interu su tako došli do zaključka – potrebno nam je pojačanje za vezni red, osobito zato što Borja Valero u siječnju odlazi s Meazze.

I opet su aktivirane neke želje koje su se spominjale i ranije. Za početak bi Inter u siječnju mogao da dovsti nekog iskusnog i jeftinijeg igrača, a na ljeto bi to pokrili nekim skupljim i atraktivnijim imenom.

Mete za siječanj su Ivan Rakitić i Nemanja Matić, koji nisu baš u dobrim situacijama u svojim klubovima, a Conteu su ljetos često bili na vrh jezika.

Barcelona je cijeli ljetni prijelazni rok pokušavala iskrcati Rakitića, pregovarala je s Juventusom i PSG-om, ali nije ništa dogovorila i ostao je u Kataloniji. Trenutačno nije u prvom planu i nije sretan.

„Nisam ovde ostao kako bih razgledao grad i šetao plažama. Razgovarat ću s ljudima u klubu, svi znaju zašto – želim igrati. Znaju i da sam ljetos imao razne opcije, ali sam izabrao ostati. Ako se stvari ne promijene, morat ćemo opet porazgovarati o mojoj budućnosti u Barci“, rekao je prije nekoliko dana ljutiti Rakitić.

Inter je čekao ovaj signal kako bi reaktivirao interes za hrvatskog veznjaka i u siječnju bi ga konačno mogao angažirati. Ugovor do 2021. mogao bi biti prepreka jer Marotta ne voli plaćati mnogo za iskusne igrače, a Barcelona je proteklo ljeto za Rakitića tražila 40.000.0000 eura.

Opcija je i srpski reprezentativac Nemanja Matić. On se također spominjao kao pojačanje za Inter kad je postalo jasno kako kod Solskjaera neće biti standardan prvotimac. Srpski veznjak je izabrao ostati na Old Traffordu, ali nije se nametnuo treneru za udarnu momčad. Uglavnom je rezerva, tek dva prvenstvena susreta započeo je u udarnoj postavi i to dovoljno govori koliko Norvežanin računa na njega. Matić je također ušao u četvrto desetljeće, ima 31 godinu baš kao Raketa i ugovor do kraja sezone s opcijom produljenja na još godinu. Crveni vragovi će ju sigurno aktivirati  kako ne bi ostali bez odštete, ali to ne znači kako će tražiti bijesnu lovu. Matić se čini kao realnija opcija za Inter na zimu jer više odgovara klupskim trenutačnim potrebama o kojima smo pisali ranije u tekstu.

Tek na ljeto bi krenuli u lov na kapitalca, a direktoru Marotti je u glavi samo jedno ime – Sergej Milinković Savić. Htio ga je i Juventusu, poslao nekoliko ponuda, ali nije dobio zeleno svetlo od Lazija. Sergejeva cijena tad je bila nerealno visoka, ali gramzljivi klupski predsjednik Lotito malo se urazumio u međuvremenu i sveo svoje zahtjeve u realnije sfere.

Pričalo se o SMS-u i ljetos, ali nije bilo prostora u budžetu za tako skupo pojačanje i stvar je odgođena za godinu dana. Sljedeće ljeto Inter neće morati juriti na toliko strana kao prethodnog u potrazi za pojačanjima, Conte sad ima okosnicu momčadi i Marotta će se moći fokusirati isključivo na Sergeja, koji je dobro krenuo u ovoj sezoni i niže golove i asistencije.

Prethodnih tjedana po talijanskim medijima provlačila se vijest kako je Sergej produžio ugovor s Nebeskoplavima do 2024. godine pod istim financijskim uvjetima?! Mozzartsport tvrdi kako to nije točno i ništa nije dogovoreno. Milinković Savić ima važeći ugovor s Rimljanima do 2023. godine i trenutačno ga na zanima nastavak suradnje s Rimljanima. Što je signal zainteresiranima kako je konačno došao trenutak za transfer o kojem se priča već dvije godine. 

Koliko će ga na koncu Inter morati platiti, još niko ne spominje konkretno. ali da je Interova velika želja, jest.

(FOTO: Reuters)

 


Tagovi

Nemanja MatićSergej Milinković-SavićIvan Rakitićnogometni transferiZimski prijelazni rokprijelazni rokInter

Ostale Vijesti