Nekad je igrao u LP za Ajax protiv Dinama, a sad je dobio otkaz jer ga klub nije mogao plaćati

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.04.20. | 19:08

Koronavirus je kriv za sve...

27-godišnji krilni napadač iz DR Konga dobio je raskid ugovora ranije od očekivanog, a za sve je kriva pandemija koronavirusa radi koje ovaj brzanac nije imao prilike opravdati svoja velika primanja u bugarskom velikanu.

Lukoki je rođen u Kinšasi, ali još kao dijete odlazi u Nizozemsku. Sa 16 godina stiže u Ajax čiji je član bio narednih šest godina, ali iako je dobio priliku biti dio prve momčadi, nije se uspio nametnuti pa su ga tako Kopljanici prodali u ljeto 2014. Zwolleu za 500 tisuća eura.

Zanimljivo, Lukoki je igrao i protiv Dinama, a bilo je to u utakmici grupne faze Lige prvaka u sezoni 11./12. kada su Kopljanici na svojem stadionu pobijedili Modre rezultatom 4:0. Za Ajax su tada igrali Jan Vertonghen, Toby Alderweireld i Christian Eriksen, dok su dres Dinama nosili Šime Vrsaljko, Domagoj Vida i Mateo Kovačić.

Nakon jednogodišnje avanture u Zwolleu stigao je poziv Ludogoretsa, a iako (pretposatvljamo) nije ni sanjao da će karijeru nastaviti u Bugarskoj, nekadašnji mladi reprezentativac Nizozemske i danas povremeni reprezentativac DR Konga nije mogao reći ne zanimljivom projektu te je u transferu vrijednom milijun eura otišao put bugarskog velikana.

U narednih pet godina Lukoki je bio standardni član početne postave, a koliko je dobro igrao svjedoči i činjenica da mu je tržišna vrijednost narasla s milijun na tri milijuna eura. Iako je, barem do jučer, bio jedan od navrijednijih igrača Ludogoretsa, bugarski prvoligaš odlučio mu se ranije od predviđenog zahvaliti na suradnji, a kao glavni razlog otkaza navode se njegova velika primanja i nemogućnost bugarskog prvoligaša da ispune te uvjete.

Bilo kako bilo, lista slobodnih igrača svakim danom postaje sve veća i veća, a jednoga dana, kada cijela ova kriza malo splasne i kada se nogometni svijet vrati u normalu, oni klubovi koji će imati dovoljno novaca u „kasici – prasici“ za dovesti pokoje pojačanje, na slobodnom će tržištu imati nikada veći broj kvalitetnih igrača.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Jody LukokitransferiLjetni prijelazni rokLudogorec

Ostale Vijesti