REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

I Zidane blagoslivlja Bellinghama

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.12.23. | 15:29

Nekadašnji trener Real Madrida u razgovoru za Telefoot pohvalio je engleskog nogometaša, jednog od najboljih na svijetu i jednog od najodlučnijih ove sezone

Otkako je prošlog ljeta potpisao za Real Madrid, namigivanja Judea Bellinghama i Zinedinea Zidanea stvorila su vezu u kojoj je Englez, koji nosi broj '5' koji je Francuz nosio toliko godina, preuzeo dužnost od Zizoua na Chamartinu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U razgovoru za Telefoot trener iz Marseillea prepustio se njegovom talentu, predviđajući mu dobru budućnost u nadolazećim godinama.

“Bellingham je važan igrač, igrač za budućnost, igrač pripremljen za Real Madrid! Nadam se da će imati sjajnu karijeru,” priznao je Zidane, koji ima odličan odnos s Bellinghamom. Engleski reprezentativac, koji je ljetos stigao iz Dortmunda u Real Madrid, predao se francuskoj legendi.

“Zidane je bio jedan od najboljih veznjaka svih vremena. Gledam njegove kompilacije: on je netko kome se jako divim i idem njegovim stopama noseći njegov broj”, rekao je.

Kasnije je najbolji strijelac La Lige, do ovog vikenda 12 golova, priznao da je Zidaneov najbolji gol, po njegovom mišljenju, onaj koji je postigao protiv Bayer Leverkusena u finalu Lige prvaka 2002. Bellingham je za Telefoot govorio, osim toga, i o svojoj evoluciji kao igrača i kratkoročnim aspiracijama:

“Prošle godine sam zabio 14 golova. Ove sam sezone već srušio taj rekord: nije mi prirodno zabijati toliko, a preuzimam veliku odgovornost. Kad sam slobodan, opasan sam. Volim misliti da nastavljam rasti, razvijati se i učiti. Pokušavam napredovati svaki dan i pomicati granice", rekao je.

Nakon toga, bivši igrač Dortmunda je dodao da je frustriran jer je bio drugi u posljednje dvije godine u Golden Boyu, trofeju koji je osvojio ove sezone.

“Posljednjih nekoliko godina bio sam frustriran, ali sam pokušao pomaknuti granice: morao sam biti prvi”, izjavio je.

Uz Zidanea, o razini Bellinghama odredio se još jedan Francuz, Tchouaméni, s kojim dijeli svlačionicu.

"Sjajno je imati igrača poput Judea: dobar je napadački kao i obrambeno, tako da mu skidam kapu", priznao je francuski reprezentativac za Telefoot, prenosi AS. (G)



Tagovi

Zinedine ZidaneJude BellinghamAurélien TchouaméniGolden BoyReal Madrid

Ostale Vijesti