REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

I Chelsea želi Livakovića, odlučit će Čačić!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.12.22. | 08:29

Vratar Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije koji je zadivio planet na Svjetskom prvenstvu u Kataru u siječnju će gotovo sigurno promijeniti klub

Nema dana da europski portal koji prate transfere ne objave nekoliko vijesti o hrvatskim nogometašima, poglavito Brončanima sa Svjetskog prvenstva u Kataru, a jedan od onih koji je najviše zadivio naš planet je Dominik Livaković.

Prema pisanju Media Foota, u utrku za 27-godišnjom ‘jedinicom’ Modrih i Vatrenih uključio se i Chelsea, a ranije se već pisalo o Manchester Unitedu i Leedsu.

Londonski Plavi trebaju zamjenu za Edouarda Mendyja, koji je odbio potpisati obnovu ugovora, pa će na ljeto senegalski čuvar mreže postati ‘free agent’, a već od 2. siječnja moći primate ponude zainteresiranih klubova. Media Foot saznaje da je zbog toga menadžer Chelseaja Graham Potter “izgubio povjerenje u igrača”.

Mendy je bio odličan po dolasku na Stamford Bridge, ali zadnjih mjeseci prije SP-a je pao u formi te mu je mjesto među vratnicama uzeo Kepa Arrizabalaga, što je 30-godišnjeg Senegalca nagnalo da razmišlja o novoj sredini na kraju ove sezone.

Chelsea ga treba na pravi način zamijeniti, a Livaković je jedna od opcija na plavom radaru kao relativno mlad (za vratara) i ambiciozan, a jeftin za premierligaške prilike (odnedavna 14 milijuna eura po Transfermarktu, ali otkupna klauzula mu je po svemu što znamo džentlmenskim dogovorom s klubom – 10 milijuna eura). Dinamo već ima spremnu zamjenu, Ivana Nevistića, tu je I “vječna zamjena” Danijel Zagorac, a odluka o transferu kada dođe eventualna ponuda bit će na sportskom direktoru Modrih – Anti Čačiću.

Chelsea još u kadru ima 18-godišnjeg Gabriela Sloninu, koji je bio na posudbi u Chicago Fireu, a sad će dobtii status Kepine zamjene.

Livaković je, ističe Media Foot, na vrhuncu svoje moći trenutno, i ovo je idealno vrijeme za njega da dođe u Premier ligu. Naravno, borit će se s Kepom za ‘broj 1’, ako se u sljedećih nekoliko tjedana ovaj transfer realizira. (nl)



Tagovi

Dominik LivakovićChelseaGNK DinamoDinamo ZagrebPremier ligaEdouard MendyKepa ArrizabalagaGraham Potter

Ostale Vijesti