Hrvatski veznjak prvi u Engleskoj koji će imati dvostruko manju plaću zbog korone

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 24.03.20. | 19:26

Polako, ali sigurno, klubovi će zatražiti od igrača pristanak na smanjenje plaće.

Borba protiv koronavirusa ide dalje, a posljedice nakon što jednom ovo konačno i završi bit će dalekosežne, napominju stručnjaci i vladajući. To se već može osjetiti i u sportu.

Brojni sportaši odriču se ili su se već odrekli dijela plaće kako bi osigurali opstanak svojih klubova, a prvi engleski klub iz prvog i drugog ranga tamošnjeg nogometa koji je to zatražio jest Birmingham City.

Klub nekadašnjeg igrača zagrebačkog Dinama, Ivana Šunjića, zatražio je od nogometaša da pristanu na smanjenje od 50% trenutne plaće, a to se odnosi na one koji na tjednoj bazi imaju minimalno šest tisuća funti, prenosi Telegraph. Dodaju kako bi im se to trebalo isplatiti u četiri rate kada se "nogomet vrati u normalu".

Prema specijaliziranom portalu Capology, Šunjićeva tjedna plaća se kreće oko cifre nešto manje od 17 tisuća funti tjedno, što znači da bi naredna tri mjeseca trebao dobiti oko osam i pol tisuća funti na tjednoj bazi.

Ova mjera trebala bi trajati do lipnja.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ivan Šunjićkoronavirus

Ostale Vijesti