PEDRO NUNES/Action images
PEDRO NUNES/Action images

Hrvatski stoper oduševljava Portugalce, sinoć je blistao protiv kluba u koji možda prelazi na ljeto

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.04.21. | 11:46

Maldi defenzivac je na meti većih klubova

Hrvatski nogomet ne bi trebalo brinuti za budućnost na stoperskim pozicijama. Duje Ćaleta Car je igrač kojeg Klopp želi u Liverpoolu iako je u padu forme u svom Marseilleu. Martin Erlić blista u talijanskoj Speziji i na radaru je Milana, Fiorentine, Rome... Nadolaze i mlade snage poput Joška Gvardiola, Marija Vuškovića, a očekuje se da na većem nivou zaigraju Marin Pongračić i Filip Benković.

A nekako daleko od očiju naše javnosti, u Portugalu sebi krči put Toni Borevković. Nekadašnji stoper Rudeša i škole Dinama već treću sezonu sa velikim uspjehom nosi dres portugalskog Rio Avea. Prve sezone je odigrao 19 utakmica u ligi dok se adaptirao i navikao, a već u drugoj je bio nezamenjiv. Kao i u ovoj aktualnoj koja mu je treća od dolaska iz Hrvatske.

Za Rio Ave je upisao 93 utakmice. Posljednju sinoć protiv Brage i ostavio je odličan dojam. A možda je sebi osigurao i transfer baš u redove sinoćnjeg protivnika.

Borevković je zapovijedao obranom Rio Avea koja je ostala nesavladana protiv favorita sa Municipala (0:0) i još jednom potvrdio da je sazrio za korak naprijed i transfer u veći klub.

Još zimus su se za Borevkovića interesirali engleski klubovi Newcastle, Bournemouth i Blackburn. U posljednjih mjesec dana portugalski mediji pišu o sve većem interesu Brage koja je sinoć imala idealnu priliku uvjeriti se u Borevkovićevu kvalitetu.

Intersantno je da je Borevkovića u Rio Aveu afirmirao poznati portugalski starteg Carlos Carvahal koji danas sjedi na klupi Brage pa je to još jedna spona za realizaciju transfera o kojem se špekulira. Carvalhal ga dobro poznaje i zna šta dobija s njim. Portugalski O Jogo piše i da su pored Brage zainteresirani španjsolski, njemački i engleski klubovi ali ne otkriva njihova imena.

Kako god, Rio Ave i Borevković zadovoljno trljaju ruke pred ljetni prijelazni rok. Portugalski klub ga je doveo iz Rudeša za samo 150.000 eura, a danas se vrijednost hrvatskog stopera procjenjuje na 3,5 milijuna eura.


Tagovi

Toni Borevković

Ostale Vijesti