VIDEO: Hrvatska s rekordnih 10:0 isprašila amatere iz San Marina! Hat-trickovi Mandžukića i Kalinića!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.06.16. | 22:08

Hrvatska nogometna reprezentacija je i više nego uvjerljivo odradila posljednju provjeru uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Izabranici Ante Čačića su s 10:0 na Rujevici pobijedili San Marino i tako upisali najuvjerljiviju pobjedu u povijesti.

Tijek utakmice Hrvatska - San Marino 10:0

Tek 200. reprezentacija na svijetu se pokazala kao lagan zalogaj za naše, koji su od prve do posljednje minute kontrolirali utakmicu i zasluženo došli do najveće pobjede. Hat-trick su postigla čak dvojica nogometaša - Mario Mandžukić i Nikola Kalinić, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu umjesto Mandže.

Napadač Juventusa je  mrežu San Marina tresao u 24., 36. i 38. minuti, a napadač Fiorentine je bio precizan u 59. 73. i 84. minuti.

Po jednom su se u strijelce upisali Marko Pjaca, kapetan Darijo Srna, Ivan Perišić i Ivan Rakitić.

Slabašnog protivnika je u 20. minuti načeo Pjaca, koji je petom samo okrznuo loptu nakon odličnog udarca Luke Modrića, a nakon Mandžukića u 25. minuti se u strijelce upisao Srna. U 40. i 50. minuti su strijelci bili Perišić i Rakitić, s time da su Srna i Perišić dodali i po tri asistencije.


Čačić je protiv jedne od najslabijih reprezentacija svijeta odlučio poslati najjaču postavu. Bio je najavljen i Vedran Ćorluka koji je riješio probleme sa stopalom, no otpao je u posljednji trenutak jer je imao problema na zagrijavanju, odnosno osjetio je zatezanje u aduktoru. Umjesto njega je od prve minute priliku u obrani dobio Gordon Schildenfeld.

Krenuo je Čačić s postavom: Subašić, Srna, Vida, Schildenfeld, Strinić, Badelj, Modrić, Pjaca, Rakitić, Perišić, Mandžukić, a kao što je i obećao, odradio je šest izmjena. Prvo je na poluvremenu u svlačionici ostavio dirigenta Luku Modrića i uveo Matea Kovačića, a onda je na klupu poslao Rakitića, Mandžukića i Srnu te uveo Nikolu Kalinića, Andreja Kramarića i Šimu Vrsaljka. U 75. minuti su igru napustili Pjaca i Badelj, a ušli u Marko Rog i Ante Ćorić. 

Hrvatska tako u dobrom raspoloženju putuje na Euro jer do sada još nikome nije uspjela zabiti čak deset pogodaka. Do sada je najuvjerljivija bila protiv Andore i Australije koje je svladala sa 7:0.

Prvi protivnik u Francuskoj 12. lipnja našima je Turska, a slijede joj još Češka i Španjolska.

Prijateljske utakmice:

Hrvatska - San Marino (Pjaca 20', Mandžukić 24', 36', 38', Srna 25', Perišić 40', Rakitić 50', Kalinić 59', 73', 84')

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaPrijateljska utakmicaSan Marinonogometna reprezentacija San Marinaeuropsko prvenstvo u nogometu 2016

Ostale Vijesti