Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Hamza se vratio u Europu, vodit će ga bivši trener druge momčadi Dinama

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.08.22. | 16:11

Bivši veznjak Hajduka nakon dugog oporavka od ozljede imao je angažman LA Galaxyju

Gotovo dvije godine bez kluba je bio gambijski veznjak Hamza Barry nakon što je otišao istekom ugovora iz Hajduka. Uzrok tome bila je ozljeda koljena koju je zadobio u utakmici protiv Slaven Belupa i nakon koje je uslijedio dug oporavak. Pomalo zaboravljen nakon gotovo dvije godine bez kluba u travnju 2022. osvanuo je na popisu LA Galaxyja.

Nije igrao za MLS momčad američkog kluba, već u drugom razredu tamošnjeg nogometa, a njihov dres nosio je u 18 susreta te dva puta asistirao. Američka avantura je završila i pronašao je novi angažman u Europi, a doveo ga je danski klub Vejle kojeg vodi nekadašnji trener Istre 1961 i druge momčadi Dinama Ivan Prelec.

Vejle se natječe u drugoj danskoj ligi, a s Hamzom su potpisali ugovor na dvije godine.

„Hamza Barry je igrač koji se već dokazao u ligama, koji je dio naše nove baze za dovođenje u novoj strategiji. Balkansko područje nudi i jedinstveni uvid našeg trenerskog tima, ali i igrače koji po obrazovanju, razini i kvaliteti mogu parirati dvjema vrhunskim danskim ligama. Već neko vrijeme lovimo Hamzu Barryja. Dovodimo igrača koji je dokazao svoju kvalitetu i od kojeg puno očekujemo. Također gledamo u mjesec dana u kojem ćemo se morati oprostiti od nekih igrača i sviđa mi se što imamo momčad pod kontrolom prije nego što se oprostimo od drugih. Hamza je tehnički snažan, brz s loptom i ofenzivan igrač koji odgovara našim ambicijama u pogledu izražaja, stila igre i kvalitete“, izjavio je sportski direktor danskog kluba Marius Adrian Nicolae.

Hamza je bio želja Preleca s kojim je vodio razgovore o projektu kluba prije dolaska u Dansku.

„Imao sam dobre razgovore i s Ivanom i s Mariusom o projektu u Vejle Boldklubu. Dalo mi je pravi osjećaj i vjerujem da će ovo biti putovanje na kojem ćemo zajedno podići. Ja sam igrač koji ne govori puno, ali uvijek daje sve od sebe za momčad i bilo mi je važno da postoji jasan smjer za stil igre u momčadi i za klub. Radujem se što ću igrati na stadionu Vejle, a teren izgleda savršeno“, izjavio je Barry nakon potpisa za novi klub.

Hamza Barry karijeru je počeo u Gambiji igrajući za GPA, a u Europu je stigao prvo u maltešku Vallettu iz koje je otišao u ciparski Apollon Limassol te je još igrao u izraelskim klubovima Maccabi Netanya i Hapoel Tel Aviv dok nije stigao u Hajduk prvo na posudbu u ljeto 2016. godine, a onda i za transfer godinu kasnije. U Splitu je proveo tri godine, a za Bijele je upisao 133 nastupa, zabio 10 golova i 11 puta asistirao. (rv)


Tagovi

Hamza BarryVejleIvan Prelec

Ostale Vijesti