REUTERS/Sergio Perez
REUTERS/Sergio Perez

Hakim Ziyech 'smijenio' Vahu, a sada bi se mogao vratiti u Ajax

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.08.22. | 16:46

Kopljanici ga vide kao idealnu zamjenu za Anthonyja.

Da je mladi brazilski ofenzivac Antony na pragu odlaska iz Ajaxa (vjerojatno u Manchester United) potvrđuje interes Kopljanika za novim angažmanom Hakima Ziyecha, marokanskog reprezentativca koji je bio glavni uzrok otkazu Vahida Halilhodžića na klupi Maroka.

Ziyech je prvi put u Ajax stigao 2016. iz Heenerveena za 3.5 milijuna eura, da bi ga Ajax četiri godine kasnije prodao u Chelsea za 40 milijuna. Za Bluese je u dvije sezone upisao 83 nastupa, zabivši pritom 14 pogodaka kojima je pridodao 10 asistencija. No, obje ovosezonske utakmice Bluesa, protiv Evertona i Tottenhama, proveo je na klupi za pričuve. Glavne napadačke opcije Thomasa Tuchela u prva dva kola pokazale su se kao Raheem Sterling, Mason Mount i Kai Havertz, a s klupe su ulazili Armando Broja i Christian Pulisic. Ziyecha Nijemac nije koristio.

Dobro informirani nizozemski novinar Gerjan Hamstellar tvrdi kako je Ziyech Ajaxova želja u slučaju da brazilski reprezentativac Antony napusti Amsterdam Arenu. Ziyechu ugovor s Chelseajem ističe 2025., prema Transfermarktu vrijedi 28 milijuna eura (12 manje od cijene koju je Chelsea izdvojio za njega), a u Ajax bi, tvrdi Hamstellar, stigao na posudbu s opcijom kupnje.

Što se tiče hrvatske perspektive, za našu bi reprezentaciju vjerojatno bilo bolje da Ziyech ostane u Chelseaju i 'grije klupu', nego da se vrati u Ajax u kojem je briljirao četiri sezone i dodatno se napuni samopouzdanjem pred otvaranje Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske.



Tagovi

AjaxChelseaHakim ZiyechAntony

Ostale Vijesti