Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Hajduk želi pobjedu prije derbija za prvo mjesto, pita li se Lokomotivu nešto? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 23.09.23. | 08:01

Utakmica se igra s početkom u 19.15 sati

Večeras Hajduk igra s Lokomotivom, početak susreta je u 19.15 sati (MaxSport 1), a dva rivala u njega ulaze u različitom raspoloženju. Gosti su se podignuli posljednjim rezultatima, dok je Hajduk doživio dva poraza u nizu.

Najprije ga je na Poljudu u 101. minuti nokautirala Istra 1961, da bi Gorica kao domaćin slavila također u sudačkoj nadoknadi. Na udar javnosti došao je i neprikosnoveni Marko Livaja zbog slabijih izdanja, ali i drugih stvari koje su se događale unutar Poljuda. Tako je prije koji dan odgođenom proslavom rođendana organizirao team building s kojega je u eter poslana slika zajedništva kako bi se naglasilo kako sve štima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Koji dan ranije o nepostojanju krize govorio je i predsjednik Lukša Jakobušić, a o atmosferi u klubu i posljednjim događajima najviše se govorilo i uoči utakmice na konferencije za medije kada je trener Ivan Leko stao pred novinare.

“U mojoj svlačionici se ne događa ništa što se ne događa u drugim svlačionicama. I poslije ove utakmice je meni lijepo doći u svlačionicu. Odnosi su iskreni, slavimo zajedno, gubimo zajedno. Kaže se svašta kao na terminu kada se igra za pivu i pizzu, beštima se, ali sutra je novi dan i ideš dalje. Ali, ovo je Hajduk, sve je na 'netu', mene veseli da stiže utakmica.”

Na pitanje o svom statusu, je li bilo razgovora s čelnim čovjekom kluba, odgovorio je:

“Predsjednik je mene doveo. Došao sam, svi znate moje razloge. Živim svoje ovdje i ne dam da mi itko kaže da bilo tko voli klub više od mene, ili da daje više. Za mene je ovaj klub više nego posao.”

Što se tiče kadra izgledno je da će na mjestu stoper kartoniranog Zvonimira Šarliju zamijeniti Francisco Ferro, umjesto Vadisa Odjidje-Ofoea mogao bi Yassine Benrahou, dok bi se na desno krilo vjeraojatno opet Ivan Dolček. Vidjet ćemo u kojoj mjeri će participirati novi igrači Mihael Žaper i Aleksandar Trajkovski koji su došli kao pojačanja, ali još nisu u optimalnoj fizičkoj spremi.

O Lokomotivi je Leko rekao da mogu biti opasni.

“Dobri su. Trener diže dosta mladih igrača. Nama je to dobar izazov, morat ćemo i fizički i mentalno biti spremni za momčad koja će sigurno doći na Poljud bez respekta.” 

Kako je idući vikend utakmica s Dinamom, na mobilizaciju poziva i Hajdukova navijačka skupine Torcida koja je na svojim društvenim mrežama poslala poruku pod naslovom:

'Svetog Duje zvona zvone da pozdrave šampione'.

Lokomotiva se dolazi nadigravati na Poljud, imaju opasnog Indrita Tucija koji može svakome 'zapapriti', jer zna biti inspiriran, a ima i odlične prekide. Trener Silvijo Čabraja, svjestan je da ga čeka zahtjevna utakmica jer Hajduk ima imperativ pobjede.

“Pred nama je iznimno teška i zahtjevna utakmica. Hajduk je dvije zadnje utakmice izgubio i sigurno da će se napeti i probati ovu utakmicu dobiti, makar i u te dvije utakmice po igri je rezultat mogao otići na njihovu stranu. Tako da je sigurno jako teško gostovanje pred nama.

Utakmica na Poljudu igra se s početkom u 19.15. sati. Sudac je Patrik Kolarić (Čakovec), pomoćnici su Kruno Šarić (Županja) i Deni Grofelnik (Valpovo), četvrti arbitar je Mateo Erceg (Benkovac). VAR je Marin Vidulin (Kanfanar), a AVAR Luka Pajić (Rijeka), dok je delegat Dražen Posavec (Maruševec).

OČEKIVANI SASTAVI

Hajduk (4-2-3-1)


Lokomotiva (4-2-3-1)



Tagovi

HajdukNK LokomotivaIvan LekoMarko LivajaSilvijo ČabrajaTorcidaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti