REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

VIDEO Real je kralj Lige prvaka! Gubili do 88. minute, a onda ih Joselu odveo u finale!

sri. 08.05.24. | 23:00

Još jedna noć za pamćenje na Santigao Bernabeuu! Kraljevi Lige prvaka bili su na konopcima, ali uspjeli su u tri minute preko Joselua okrenuti vodstvo Bayerna i završiti posao bez da se ušlo u produžetke

Uspjeli su, još jednom! Real Madrid režirao je još jedan čudesni preokret i pobjedom 2-1 protiv Bayerna plasirao se u finale Lige prvaka! Pogodak je za Bavarce dao Alphonso Davies (68), ali je pobjedu i finale Realu donio dvostruki strijelac Joselu (88, 90+1). Real će u finalu na Wembleyu igrati s Borussiom Dortmund, koja je s ukupnih 2-0 izbacila PSG.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Luka Modrić je igrao od 69. minute za Real i uspio je doći do svojeg šestog finala Lige prvaka, dok trener Bavaraca Thomas Tuchel ipak nije postao prvi koji bi vodio čak tri kluba u finalima Lige prvaka.

Real je čudesnim preokretom s dva gola u zadnjim minutama uspio još jednom izboriti finale Lige prvaka. Bayern je vodio s 1-0 do 88. minute i nevjerovatne pogreške vratara Manuela Neuera, a nakon toga su šokirani Bavarci primili još jedan gol. Sve je zapravo sličilo na veliko finale Lige prvaka 1999. kada je Bayern od Manchester Uniteda također izgubio s 2-1 nakon što je u sudačku nadoknadu ušao s prednošću od 1-0.

Pravo je čudo kako Real nije poveo u 13. minuti kada je udarac Viniciusa Juniora vratar Manuel Neuer skrenuo u stativu, a na odbijenoj lopti bio je Rodrygo, no Neuer je opet obranio. U 28. minuti Harry Kane je napravio pomalo neočekivan, ali vrlo precizan volej s 15-metara, ali vratar Reala Andrij Lunin to zaustavlja sa sjajnom obranom. U 39. minuti i treća velika obrana Neuera koji je zaustavio opasan i precizan udarac iskosa Viniciusa.

Drugi dio je krenuo prilikom Alphonsa Daviesa, čiji je šut klizećim startom pokušao blokirati Nacho, a lopta je otišla tik iznad grede. U 55. minuti još jednom je prošao Vinicus, ubacio do sunarodnjaka Rodryga, no šut Brazilca je tek "liznuo" vratnicu. Još jednom je pokušao Rodrygo iz slobodnog udarca, ali Neuer je obranio, kao i opasan šut Vinicusa nakon solo-prodora.

I onda, kada se činilo da je Kraljevski klub nadmoćniji, Bayern je poveo iz kontre. Kane je promašao Daviesa, a Kanađanin iskosa s desetak metara pogađa suprotni kut.

Gol pogledajte OVDJE (Arenasport)

U 73. minuti Real je izjednačio, ali VAR je poništio gol da bi u završnici Ancelotti ubacio sve svoje napadače u igru.

Upravo je zamjena Joselu izjednačio rezultat nakon velike pogreške Neuera u 88. minuti. Vinicus je uputio nejaki udarac koji je pogodio u glavu iznenađenog vratara, kome je lopta ispala, a Joselu je pritrčao i lako sproveo u mrežu (gol pogledajte OVDJE). U 91. minuti uslijedio je potpuni preokret, a nakon duge akcije Reala ubacio je Ruediger, a Joselu u sredini neometan zabio još jedan gol. Taj gol je provjeravao VAR, a pozitivnu odluku Bernabeu je dočekao u ekstazi.

Pogodak za prolazak u finale pogledajte OVDJE (Arenasport)

Real Madrid - Bayern 2-1

Strijelci: 0-1 Davies (68.), 1-1 Joselu (88.), 2-1 Joselu (90+1., as. Rudiger)

Stadion: Santiago Bernabeu


Tijek utakmice:


Tagovi

Liga prvakaReal MadridBayernLuka Modrić

Ostale Vijesti