nordphoto GmbH/NordPhoto/PIXSELL
nordphoto GmbH/NordPhoto/PIXSELL

Hajduk u potrazi za vratarom ako ode Kalinić: Atleticov Ivo Grbić jedna od opcija!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.06.21. | 08:05

Vratari su na Poljudu prioritet.

Marko Livaja je ostao, a sada je prvi zadatak uprave Hajduka i sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa riješiti pitanje ostanka Lovre Kalinića, reprezentativnog vratara koji se prošle zime vratio na Poljud s posudbe u Aston Villi i bio jedan od ključnih kotačića Bijelih u lovu na europsku poziciju.

Uprava kluba želi Kalinića, Kalinić želi ostati u klubu, no nešto se pita i njegovog krovnog poslodavca Aston Villu. Kalinića ugovor s klubom iz Birminghama veže još dvije godine. Opcija otkupa ugovora naravno nije opcija, nego nova posudba.

Kako je Hajduku puno hitnije riješiti Kalinićev status nego Aston Villi, jer Majstor s mora kreće gotovo mjesec i pol dana ranije sa sezonom, Bijeli se nalaze u problemu.

Hajduk treba pronaći rješenje za vratarsku poziciju u slučaju da Aston Villa ne odluči ponovno poslati Kalinića na posudbu ili bude previše odugovlačila s pitanjem njegovog statusa.

Stoga, pišu, SN uprava Hajduka ima nekoliko rješenja. Najzvučnije je ono Ive Grbića, bivšeg vratara Bijelih, koji je težim putem preko Lokomotive stigao do statusa vratara slavnog Atletica iz Madrida. No, tamo je Jan Oblak apsolutni broj jedan, a Grbić je nedavno izjavio kako želi braniti i da je opcija nešto o čemu mora porazgovarati s upravom, sada kada se stišala euforija nakon osvajanja naslova.

Drugo ime s kojim se barata je još jedan bivši Hajdukovac, Karlo Letica, koji je čuvao mrežu Bijelih do 2018. klada je prešao u Club Brugge. Poslije je branio i za Spal, a posljednje je bio posuđen u Sampdoriju. Branio je malo, u svega dvije utakmice, a u Club Bruggeu će teško do jedinice kraj belgijskog reprezentativnog golmana Simona Mignoleta.

Treći pick je pak Kristijan Kahlina, bivša jedinica Gorice i osvajač Kutije šibica, prešao je s Valdasom Dambrauskasom u Ludogorec s kojim je osvojio naslov prvaka Bugarske. Nikoličius ga dobro poznaje i s njim bi Hajduk dobio sigurno i pouzdano rješenje.

No, Bijeli, pišu SN, traže i rezervnu opciju za vratarsku poziciju, s obzirom na to da Josip Posavec gotovo sigurno napušta Poljud. Karlo Sentić je premlad, ima tek 20 godina, a vjerojatno će na posudbu te je Bijelima potreban još jedan iskusni čuvar mreže. Na tržištu se nameću dva vratara koji su bez kluba, Božo Radošević, bivši Hajdukov golman koji je posljednje branio u Iranskom Persepolisu, te Ivan Filipović, prošle sezone prvi vratar Slaven Belupa.


Tagovi

Ivo GrbićKristijan KahlinaKarlo LeticaLovre KalinićHajdukPrva HNL

Ostale Vijesti