Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Hajduk još nije produžio ugovore s dvojicom stožernih igrača, u čemu je 'kvaka'?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 10.07.23. | 09:00

Pregovori traju još od kraja prošle sezone, a Krovinović i Melnjak su ušli u posljednju godinu ugovora

Hajduk se vratio u Split gdje će do utakmice Superkupa s Dinamom u subotu brusiti formu za pokušaj osvajanja prvog trofeja sezone, a u međuvremenu se intenzivira prijelazni rok u kojemu su Bijeli zasad doveli samo Zvonimira Šarliju i Leona Dajakua. Trener Ivan Leko po završetku priprema naglasio je da ima 12-13 startera što znači da mu je potrebno još nekoliko igrača kako bi imao, kako treneri vole reći 'ružu' od 16 nogometaša koji su u svakom trenutku spremni uskočiti u prvu momčad i kako bi imao veću konkurenciju.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osim što se radi na prodaji Luke Vuškovića i sanja dolazak Ivana Perišića koji bi bio senzacionalno pojačanje, klupski dužnosnici imaju još posla.

Naime, nekolicina igrača ušla je u posljednju godinu ugovora, a radi se o stožernim nogometašima koji su prvotimci i bez kojih je momčad Hajduka u ovom trenutku nezamisliva. Jedan od njih je Filip Krovinović, koji kod Leke ima novu ulogu zadnjeg veznog i od njega kreću napadi Bijelih. Premda se u protekloj sezoni od njega očekivalo više posebice u rubrici 'golovi', to se donekle može opravdati nešto povučenijom ulogom u sredini u kojoj djeljuje s Rokasom Pukštasom, dok je u generalki igrao s Lukasom Grgićem jer mladog Amerikanca nije bilo zbog ozljede, ali se ovaj tjedan normalno vraća u kadar.

Krovinović je u dresu Hajduka u 75 nastupa zabio deset golova i upisao još deset asistencija, ali to je bilo većinom kada je igrao bliže protivničkom golu, sada se podredio momčadi i prihvatio novu ulogu koju mu je namijenio Leko, a tijeko priprema bio je kapetan kada u momčadi nije bilo Marka Livaje.

Isto vrijedi i za Darija Melnjaka koji je u posljednjoj utakmici zabio efektan gol, a pamti se u povijesti Hajduka kao specijalist za finala Kupa, igrač je to koji je donio Bijelima dva trofeja, a posebno dobro igrao je u posljednje dvije sezone. Dolaskom Leke, preseljen je na poziciju lijevog stopera u formaciji s trojicom otraga što se pokazalo neučinkovitim i kada je sustav promijenjen u 4-2-3-1, Melnjak se ponovno preporodio. On ima odlične brojke otkako je u Hajduku, u 77 nastupa ima 12 golova i 12 asistencija što je odličan učinak za lijevoga beka koji je svojevremeno bio u reprezentaciji.

U završnici sezone bio je jedan od najboljih igrača i sigurno je zaslužio novi ugovor, premda je on nešto stariji, ima 30 godina, ali još uvijek je u formi što je pokazao na pripremama, pogotovo u generalnoj probi s Trabzonsporom kada je postigao pogodak.

Stoga Hajduk mora djelovati, razriješiti situaciju s dvojicom važnih igrača kako bi mirni ušli u novu sezonu te nikako ne dopustiti da se pregovori rastegnu pa da nekim slučajem igraju bez novoga ugovora što bi značilo da već na polusezoni mogu tražiti novi klub. Sumnjamo da će se to dogoditi jer obojica su prebitni za ovaj Hajduk.

Još jedan igrač ušao je u posljednju godinu ugovora, to je Dino Mikanović, desni bek koji je trenutno izvan stroja, a nominalno bi bio starter da je zdrav i da se nije 'ukazao' Niko Sigur koji ga je odlično zamijenio i još uvijek ga mijenja na toj poziciji.

Istina je da za sve tri navedene pozicije Hajduk traži igrače, spominju se u rubrici 'transfere' i desni i lijevi bek, a činjenica da je Hajduk bio u pregovorima i s vezistom Osijeka Mihaelom Žaperom, dokaz je da se želi pojačati i u sredini.

No, to sve ne bi trebalo utjecati na produljenja ugovora s navedenim igračima kako bi se znalo na čemu su prije početka sezone koja samo što nije startala.



Tagovi

HajdukFilip KrovinovićDario MelnjakDino MikanovićIvan LekoHrvatski SuperkupHNLLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti