Šime Zelić/PIXSELL
Šime Zelić/PIXSELL

Hajduk izjednačio negativni rekord star 44 godine, ima li izlaza iz krize?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 15.04.24. | 08:02

Bijeli se moraju trgnuti kako bi izbjegli dodatno rasprodavanje ugleda

Pad Hajduka se nastavio, Osijek je po drugi put odnio pun plijen s Poljuda uz potpis Zorana Zekića, a dolazak novog trenera na klupu Bijelih ništa nije promijenio, upisan je novi poraz (1-2).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk je pet poraza imao posljednji put prije 44 godine nakon mitske utakmice protiv HSV-a kada je trener bio Tomislav Ivić. To su bili prvenstveni porazi, a sada se umiješala u negativni niz Bijelih i jedna utakmica Kupa.

Od titule jesenskog prvaka, utakmice s Rijekom u kojoj je Hajduk mogao pobjeći na plus šest bodova, sve se pomalo počelo rušiti, a kulminiralo je smjenom predsjednika Lukše Jakobušića, rastankom s trenerom Mislavom Karoglanom i ostavkom sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa koji će ipak ostati do kraja sezone, a za privremenog trener imenovan je Jure Ivanković, dosadašnji pomoćnik.

Sezona koja je puno obećavala, a loše završava, jer pravi je fijasko izgubiti pet utakmica u nizu, od toga četiri na domaćem terenu. I biva onako kako uvijek bude, prvi gol ti zabije igrač Anton Matković koji je bio na probi u kadetima, ali je struka iz Hajdukove Akademije zaključila da nije za njih, pa onda još napraviš seriju grešaka za drugi gol kada je Vadis Odjidja Ofoe u svom kaznenom prostoru dao riskantnu loptu za iskusnog Filipa Krovinovića čije primanje su Osječani primili kao poklon.

Istina, imao je Hajduk prije toga izjednačenje, u tom se trenutku činio dobar potez što je Aleksandar Trajkovski startao umjesto Nikole Kalinića, a gol mu je namjestio Josip Brekalo koji je odigrao najbolju utakmicu u dresu Splićana.

Debitirao je i mladi Borna Buljan na vratima, kod dva gola nije mogao ništa, a spriječio je treći u drugom dijelu kada se Hajduk podignuo ulaskom Ivana Perišića, Nikole Kalinića , Anthonyja Kalika i još ranije Emira Sahitija. Međutim, junak Osječana bio je mladi vratar Franko Kolić koji je obranio nekoliko šansi Bijelih. Vjerojatno bi Splićani utakmicu dobili ili barem uzeli bod da su imali podršku s tribina, ali su kažnjeni zbog ispada navijača protiv Dinama.

I što sad dalje? Ivanković je dobio zadatak stabiliziranja momčadi, uz uvjet da se ne rasprodaje ugled kluba. Slijedi Slaven Belupo u gostima, momčad koju vodi nekadašnji igrač Hajduka Ivan Radeljić i Bijeli u toj utakmici moraju jednostavno naći put do pobjede da se ne bi rušili negativni rekordi.

Od euforije do depresije čest je put u Splitu, a to se dogodilo ponovno ove sezone, Splićani sad samo mogu promatrati borbu Rijeke i Dinama za Kup i prvenstvo, te se u potpunosti resetirati na kraju sezone.

Ako ima dobrih stvari koje se mogu spomenuti to je da je Ivan Perišić sve dulje u igri što će više značiti reprezentaciji nego Hajduku, jer sezona završava, a hoće li Omišanin i dalje nositi bijeli dres, to tek treba vidjeti. Spomenut je već Brekalo, ali i on je vjerojatno na odlasku, dok je plus i to što je mladi Borna Buljan s par intervencija pokazao da je budućnost.

No, Nadzorni odbor pod hitno treba naći predsjednika koji mora naći sportskoga direktora i trenera sa zadatkom slaganja momčadi za iduću sezonu, jer ova je za zaborav. Ambicije o tituli su se rasplinule u drugom dijelu prvenstva te će novom čelnom čovjeku biti jako teško.

Marko Livaja i dalje fali Hajduku, premda ovu sezonu nije odigrao na razini prošle dvije baš iz razloga što je imao problema s ozljedama, ali pregled ovog ponedjeljka pokazat će hoće li moći zaigrati u idućoj utakmici koju treba nekako dobiti.



Tagovi

HajdukNK OsijekJure IvankovićZoran ZekićTomislav IvićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti