Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Hajduk ima samo jednu špicu za Koprivnicu

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 16.04.24. | 08:01

Neizvjestan je povratak najboljeg strijelca, joker s klupe ima kartone i eto problema za Bijele

Pet poraza u nizu ima Hajduk, velika kriza vlada na Poljudu nakon najnovijeng poraza od Osijeka 1-2, a u subotu Bijeli igraju u Koprivnici protiv Slaven Belupa.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ostalo je za Splićane šest mučnih kola do kraja prvenstva te čekanje da se imenuju ključni ljudi na funkcije predsjednika, sportskog direktora i trenera.

A privremenog trenera Juru Ivankovića, koji je startao porazom, pred gostovanje na sjeveru Hrvatske muče brojni problemi. Najnoviji je što je Nikola Kalinić dobio treći žuti karton i sigurno neće igrati.

Nije protiv Osijeka bio prvi izbor jer je osjetio umor nakon vezanih utakmica od početka, jer podsjetimo, on se vratio nakon što je pola godine bio bez kluba, mora proći 'pripreme za pripreme', prije nego što je ponovno ušao u kadar Mislava Karoglana.

Neizvjesno je što je s Markom Livajom koji se ozlijedio protiv Dinama, pa je rečeno da ga neće biti dva-tri tjedna, jer problem s koljenom zahtijeva terapije i stanku od uobičajenih treninga. Kako sada stvari stoje, Hajduk će kao i prije dvije godine biti u Koprivnici bez Livaje i Kalinića kada su odigrali 0-0, a obojica su bili u publici jer su imali žute kartone.

Tako će izbor pasti u špici na Aleksandra Trajkovskog koji je je po prvi put startao od početka studenog protiv Rudeša kada je zabio pobjednički pogodak. Obavio je Makedonac ovaj put svoju zadaću, postigao je pogodak, imao neke prilike i čini se da su ozljede iza njega, jer dosta ga prije toga nije bilo. Minutažu ima tek u tri posljednje utakmice, a prije toga je bio između klupe i terapija, premda je igrao za Sjevernu Makedoniju.

Nema puno izbora Ivanković, Trajkovski je jedini špic, osim ukoliko ne odluči priključiti Filipa Čuića iz Solina gdje je na dvojnoj registraciji, a klub s Jadra bori se grčevito za ostanak.

Ima vremena još do subote, no novi strateg Bijelih, vjerojatno će tijekom tjedna uigravati postavu s Trajkovskim u špici kako se spremio za ono što čeka Bijele u Koprivnici.

Slaven Belupo je prekinuo niz loših rezultata imenovanjem trenera Ivana Radeljića koji je bio igračh Hajduka svojevremeno, igrao na poziciji stopera, premda su ga znali stavljati i u napad.

Premda se ne radi o rezultatski važnom susretu, Radeljić će sigurno htjeti ostaviti dobar dojam protiv svog kluba, a za Hajduk utakmice u Koprivnici nikada nisu bile lagane, teška su to gostovanja za Bijele.

Šesti poraz značio bi totalnu rasprodaju ugleda, što Ivanković po svaku cijenu želi spriječiti kako je najavio, no dojam je da su igrači u glavama već završili sezonu i čekaju kraj.

Za razliku od prošle nedjelje i praznog Poljudu imat će podršku navijača te se trebaju dokazati da im je mjesto u bijelom dresu. Traje audicija tko je za Hajduk, a tko nije, gledat će se i posljednje utakmice, pa će to novom sportskom direktoru kada ga budu imali, također biti od koristi u slaganju momčadi za iduću sezonu.



Tagovi

HajdukSlaven BelupoJure IvankovićMarko LivajaNikola KalinićAleksandar TrajkovskiFilip ČuićIvan RadeljićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti