Jan Woitas/DPA
Jan Woitas/DPA

Gvardiol nadomak ogromnog transfera na ljeto, talijanski stručnjak bira između njega i Bastonija

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 03.05.22. | 13:02

U slučaju transfera, igrao bi na istoj poziciji kao u RB Leipzigu.

To da je Joško Gvardiol jedan od najboljih mladih braniča u svijetu nogometa nije nikakva novost. Hrvatski reprezentativac i standardni prvotimac RB Leipziga ove sezone igra sjajno u Njemačkoj, ali prema natpisima stranih medija, lako je moguće da mu ova sezone bude prva i posljednja u Bundesligi.

Naime, Gvardiola prate brojni velikani, ali izgleda kako je Tottenham zasad najozbiljniji. Antonio Conte u hrvatskom braniču vidi nekoga s kim bi njegova posljednja linija dobila dodatnu dimenziju, a velika prednost Gvardiola je ta što jednako dobro može pokriti nekoliko pozicija te se izvrsno snalazi u mnogim sustavima. Gvardiol tako može igrati lijevog stopera u sustavu s trojicom braniča, ali i u sustavu s četvoricom u posljednjoj liniji, s tim da u potonjem sustavu može pokriti i mjesto lijevog beka iako mu to nije 'prirodna pozicija'.

Ove sezone skupio je 44 nastupa u svim natjecanjima (dva pogotka, tri asistencije), a njegova trenutna tržišna vrijednost prema TM-u iznosi 30 milijuna eura. O mogućem transferu u Tottenham špekulira se od siječnja, ali ako se Gvardiol odluči na taj korak, 'škrti' Daniel Levy morat će dobro zavući ruku u džep jer 20-godišnji Hrvat sigurno neće biti netko koga će dovesti jeftino.

Prije svega sedam dana pojavila se priča kako o Gvardiolu intenzivno razmišljaju i na Stamford Bridgeu budući da Antonio Rudiger i Andreas Christiansen na kraju sezone definitivno napuštaju klub pa tako Plavci ostaju samo na veteranu Thiago Silvi, mladom i nedokazanom Melangu Sarru te Trevohu Chalobahu. No, valja naglasiti kako Chelsea osim Gvardiola prati Pau Torresa, Julesa Koundea i Attilu Szalija te im hrvatski branič nije na vrhu liste prioriteta kao što je to slučaj u Tottenhamu, već je on samo jedna od opcija.

Gvardiol je svakako jedan od onih igrača za koje bi mnogi analitičari i stručnjaci stavili 'ruku u vatru' da je pred njim velika karijera, a da je samom igraču velika želja da jednog dana zaigra u Premier ligi poznatoj je još otkako je za njim ozbiljan interes pokazao Leeds United.

U posljednjem prvenstvenom ogledu protiv M'Gladbacha, Gvardiol je napustio igru već u 33. minuti. Razlog tome nije ozljeda kao što su neki mediji aludirali, već je bio nadomak crvenog kartona pa je talijanski strateg brzo napravio zamjenu kako ne bi do kraja utakmice igrao s igračem manje u polju. Doduše, to mu nije pomoglo, jer M'Gladbach je na domaćem terenu svladao RB Leipzig rezultatom 3:1.

Osim Gvardiola, Tottenham navodno prati i brojne druge igrače kao što su Johnstone, Singo, Bremer, Bastoni, Tielemans, Eriksen i Nunez, ali jasno je neće baš svi postati novi igrači Pijetlova.

Kako bilo, Gvardiol je vruća roba. Conte se dvoumi između njega i Bastonija, a sve to jasno sugerira kako su dani Bena Daviesa u sjevernom Londonu odbrojani. Ovog ljeta se očekuje brojni dolasci i odlasci u Tottenhamu, Conte će prilagoditi momčad sebi, a Levy, budući da je talijanski stručnjak dokazan kao netko tko zna kako svojom momčadi osigurati naslov prvaka (Juvenstus, Chelsea, Inter), spreman je udovoljiti većini njegovih želja kako bi se trofej prvaka Premier lige po prvi put u povijesti našao u Tottenhamovim klupskim vitrinama.



Tagovi

Joško GvardiolTottenhamRB Leipzignogometni transferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti