MOHAMED ABD EL GHANY/Action Images
MOHAMED ABD EL GHANY/Action Images

Gubili 3:0 dvadeset minuta prije kraja: Kamerunci se vratili iz mrtvih i osvojili broncu nakon penala (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.02.22. | 22:22

Izgledalo je kao da će domaćini ostati bez odličja, ali itveli su fenomenalan povratak nakon tri gola zaostatka.

Reprezentacija Burkine Faso bila je ubitačna u napadu te s tri udarca u okvir gola povela s 3:0 protiv Kameruna u Yaoundeu, ali domaćini su se vratili u posljednjih dvadesetak minuta utakmice, te nakon penala ipak osvojili broncu. Kamerunce tako ipak nije koštalo naporno polufinale s Egipćanima prije dva dana koje je otišlo do produžetaka i raspucavnja, pa su izabranici Tonija Conceicaoa ipak došli do medalje.

Burkina Faso povela je u 24. minuti nakon kombinacije desnog i lijevog beka. Issa Kabore je ubacio, a Steeve Yago poentirao je na drugoj stativi.

Kabore, 20-godišnji igrač francuskog Troyesa ponio je zasluge i za drugi gol. U 43. minuti sjurio se po desnoj strani, centrirao, a Andre Onana je katastrofalnom reakcijom skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Ovakvo što zaista rijetko viđamo kod golmana njegovog kalibra.

Utakmica je naizgled bila potpuno riješena već početkom drugog dijela. Samo četiri minute nakon odmora krilni napadač Lyona Bertrand Traore lijepo je ubacio, a Djibril Ouattara je glavom neobranjivo naciljao kamerunsku mrežu - 3:0.

Međutim, Kamerunci su u posljednjih dvadeset minuta izrežirali nevjerojatan povratak. Najprije je u 71. minuti pogodio Stephane Bahoken, inače novi suigrač Marina Jakoliša iz Angersa.

Utakmica se primicala kraju i pomislili smo kako će Bahokenov pogodak biti tek utješni, ali tada na scenu stupa fenomenalni Vincent Aboubakar koji je pogocima u 85. i 87. minuti izborio produžetke za Kamerun. Najprije je pogodio glavom nakon ubačaja iz kuta.

Za 3:3 je zabio nakon vrlo loše procjene golmana Burkine Faso Sofianea Ouedraogoa. Bio mu je to osmi pogodak na ovogodišnjem Kupu nacija.

U utakmici za treće mjesto se ne igraju produžeci, pa se odmah pristupilo lutriji penala. Svih pet kamerunskih pucača bilo je precizno, a dobitnika medalje odlučio je promašaj Ibrahima Tourea u trećoj seriji. Kamerunci su u raspucavanju slavili s ukupnih 5:3. Burkina Faso je tako ispustila doći do treće medalje u devet godina, nakon što su osvojili srebro 2013. i broncu 2017. godine.

Finale je na rasporedu sutra, kada se u 20 sati sastaju Senegal i Egipat.


Tagovi

Afrički kup nacijaBurkina FasoKamerun

Ostale Vijesti