Reuters
Reuters

Guardiola: "Na Emiratesu nas očekuje potpuno drukčija utakmica", Arteta: "Ponosan sam, ali razočaran"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.01.23. | 07:23

Manchester City izborio je osminu finala FA kupa svladavši na Ettihadau Arsenal s 1:0.

Prvi od dva 'čina' dvoboja Manchester Cityja i Arsenala, a koji će se održati u razmaku od 20-ak dana, pripao je Manchester Cityju. Iako je Arsenal sinoć odigrao jako dobro prvo poluvrijeme, u kojem je briljirao Leandro Trossard, Manchester City je do pobjede i prolaska u osminu finala FA kupa stigao golom Nathana Akea u 64. minuti dvoboja.

Idući međusobni dvoboj igra se u prvenstvu, 15. veljače na Emiratesu...

"Utakmica na Emiratesu bit će drukčija od ove, Mikel Arteta ne rotira toliko puno u Premier ligi. Svjestan sam da nas sredinom veljače očekuje puno teža utakmica. No, trenutno smo u mislima na Tottenhamu. Moramo se odmoriti do tada. FA kup je bitno natjecanje, sretni smo zbog prolaska. Nakon Chelseaja, sada smo izbacili još jednog konkurenta za osvajanje natjecanja. U drugom dijelu smo odigrali bolje nego u prvom", rekao je nakon dvoboja Pep Guardiola.

Mikel Arteta je s druge strane bio zadovoljan igrom svoje momčadi, ne, dakako, i konačnim rezultatom...

"Jako sam ponosan na dečke, pogotovo one koji su inače manje igrali. Bitno mi je bilo dati im do znanja da im vjerujem. Razočaran sam s konačnim ishodom, FA kup je jako bitno natjecanje. U prvom dijelu stvarali smo šanse, a kod Cityjevog gola nismo najbolje reagirali u obrani", kratak je bio strateg Arsenala.

Do novog međusobnog dvoboja, ovaj put u prvenstvu u Londonu, Manchester City gostuje kod Tottenhama, a onda i dočekuje Aston Villu, dok Arsenal gostuje kod Evertona, pa dočekuje Brentford. (nr)



Tagovi

ArsenalManchester CityPep GuardiolaMikel Arteta

Ostale Vijesti