REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

Topnici ostavili bolji dojam, Građani na koncu slavili

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 22:36

Jasno da će u sjevernom Londonu sada vladati veliko razočaranje, međutim, Arteta i njegovi igrači su pokazali da su sjajna momčad.

Mikel Arteta imao je s čime biti zadovoljan nakon prvog poluvremena ogleda FA kupa. Arsenal je imao gotovo sve od igre, tek je pogodak izostao. S druge strane, svi oni silni trokuti, kvadrati, pravokutnici i ostali geometrijski likovi koje su godinama naoko lako slagali po terenu igrači Cityja, danas su djelovali razvučeno i nepovezano. Kao da su im Topnici izbili olovku iz ruke i natjerali ih da istrzano šaraju po terenu, bez nekog pretjeranog smisla i reda. Dodavanja Građana su kasnila, Haaland je bio sasvim odsječen od ostatka momčadi, a generalno je momčad Cityja djelovala usporeno u odnosu na Arsenal.

A onda je Pep Guardiola na velikom odmoru zgužvao plan A i bacio ga u koš za smeće, dao igračima nove naputke i – preokrenuo događanja na terenu i, posljedično, stigao do pobjede protiv Topnika pogotkom Akea. Samo, dojam je kako je Arsenal ponudio više od igre, unatoč porazu.

U prvom dijelu, međutim, Građani nisu uspjeli pomaknuti Arsenal u zonu neugode. Londonski sastav je brzo pronalazio prazne džepove prostora i relativno lagano dolazio do željenih situacija. Tako je u 21. minuti friško pojačanje Trossard sjajno pucao, no obranio mu je Ortega.

U 33. je Nketiah utrčao na ubačaj, ali je loše zahvatio loptu i pucao pored stative.

Onda je u drugom dijelu na teren izašao neki drugi City, onaj na kojeg smo naviknuli. U 56. minuti je De Bruyne upropastio finu priliku, da bi osam minuta kasnije Alvarez uzdrmao stativu. To kao da je bila najava onog što slijedi. U istoj minuti je Grealish krenuo u dribling po lijevoj strani, navukao je dvojicu braniča Arsenala na sebe, dao povratnu loptu, a Ake u maniri vrsnog golgetera plasira loptu u drugi kut za prednost Građana.

Uslijedila je nešto otvorenija utakmica, Arsenal je pokušavao ulaziti u prilike, ali je nedostajalo izglednih prilika.

I na koncu su se Topnici morali pomiriti s porazom.

Jasno da će u sjevernom Londonu sada vladati veliko razočaranje, međutim, Arteta i njegovi igrači su pokazali da su sjajna momčad. I u ovoj su utakmici, iako rezultat to ne pokazuje, ostavili bolji dojam u odnosu na Man. City. To bi moglo biti značajno u lovu na titulu engleskog prvaka...



Tagovi

FA CupManchester CityArsenal

Ostale Vijesti