Reuters/Jason Cairnduff
Reuters/Jason Cairnduff

Guardiola: “Liverpool je najveći favorit za naslov”, Arteta: “City je najbolja momčad na svijetu”

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 01.04.24. | 08:42

Reakcije na ‘utakmicu sezone’, kako su je prozvali engleski mediji…

Tresla se brda, rodilo se niš’! U kratkim crtama, sumirali smo utakmicu Manchester Cityja i Arsenala, onu koja se pratila na sve četiri strane svijeta i koju su neki engleski novinari nazvali utakmicom sezone.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kako je rezultat te ‘utakmice sezone’ bio najmanje atraktivan, jasno je da će britka britanska pera već za koji dan pronaći novu utakmicu s kojom ‘sve počinje i završava’. No, o tom potom. Arsenal može biti zadovoljniji bodom, ipak je City više pritiskao i više ‘htio’, ali Raya se svaki put lako obračunao s njihovim pokušajima. Povremeno bi Topnici pobjegli, zaprijetili, pokazali da su ‘tu’, ali sve to je bilo puno premalo…

Možda je, odnosno vjerojatno, glavni razlog nemoći Arsenala činjenica da Bukaya Sake nismo ‘ni vidjeli ni čuli’. Zvijezda Arsenala, budući Ballon d’Or kako mu tepaju na Otoku (ima i onih koji ga ‘guraju’ više od Bellinghama), igrač koji sve može riješiti jednim potezom… Je, sjajan je Saka, ali još je sjajniji Joško Gvardiol, hrvatski reprezentativac i nova zvijezda Cityja koji u ovom ogledu ne samo da je bio igrač utakmice i da je u potpunosti zatvorio Saku, već je svojom izvedbom svim kritičarima začepio usta i pokazao kako su Pep i društvo jako dobro znali što rade kad su ga doveli iz RB Leipziga.

Naglasio je poslije utakmice Joško, koji je SofaScoreu imao 7.8 ocjenu, a k tome su ga novinari Skya i BBC-a u svojim izvještajima prilično nahvalili, da je za njegovu momčad ovo bila jedna teška utakmica i da se zahvaljuje publici na glasnoj podršci.

Joško je možda bio kratak, ali je zato Pep bio ipak nešto opširniji. Nije ‘ludovao’, već je realno sve objasnio, s tim da su ga na konferenciji za medije otočki novinari pokušali malo isprovocirati.

“Arsenal je kvalitetna momčad, dobro su vođeni i imaju kvalitetne igrače. Svaka čast svima, ali mi smo i dalje mi”, riječi su Pepa Guardiole nakon utakmice protiv Topnika u kojoj su mreže mirovale.

“Puno toga smo mogli bolje, ali uglavnom sam zadovoljan”, kratko je poručio Pep pa dodao:

“Ja najbolje poznajem svoje igrače. Rekao sam im da nemaju razloga biti tužni. Dali su sve od sebe, ali nešto se pitalo i Arsenal.”

City je i dalje u borbi za sve trofeje…

“Tako je, igramo polufinale FA Cupa, četvrtfinale Lige prvaka te je za nas svaka utakmica u Premier ligi malo finale. Naravno da želim osvojiti sve, ali tu smo gdje smo. Ova utakmica je bila jako napeta."

Na pitane tko je sada favorit za naslov , Guardiola je ponudio sljedeći odgovor?

“Liverpool. Uvijek je najveći favorit onaj koji je prvi na ljestvici. Arsenal je, dakle, drugi favorit. Mi? Mi smo treći.”

Što se tiče gostiju iz Londona, Arteta je, zaključili smo, ipak zadovoljniji rezultatom, a iako pogodaka nije bilo te je njegova momčad bila očajna u prvom dijelu, trener Topnika ipak nije bio baš jako razočaran.

“Naporna utakmica, uzbudljiva. Protivnik opasan, ali mi smo znali odgovoriti. Defenzivno smo bili fenomenalni. Oni su jednostavno toliko dobri da smo morali igrati u niskom bloku, a nama je onda bilo teško iz nj izaći.”

Ove sezone Arsenal je odigrao dvije utakmice protiv Cityja, a Građani u 180 minuta nisu uspjeli postići pogodak.

“Velika stvar. Ogromna, zapravo! To vam najbolje pokazuje koliko su igrači fokusirani, odlučni i disciplinirani. Jedna je stvar igrati utakmicu, a druga u njoj biti kompetitivan. Ja smatram da smo protiv jednog snažnog Cityja mi odigrali opet jednu vrlo, vrlo dobru utakmicu.”

Prvenstvo je ušlo u posljednju fazu, tri momčadi bore se za naslov…

“Ne znam tko je favorit i ne znam je li ovo bilo dovoljno dobro u borbi za naslov prvaka. Vidjet ćemo. Ako već nisi pobijedio, onda je dobro da remiziraš, a mi smo u tome uspjeli. Prije 11 mjeseci bili smo također ovdje i tada je priča bila prilično drugačija. Ja i dalje govorim da su oni najbolja momčad na svijetu i da imaju najboljeg trenera na svijetu, To je moje mišljene.”



Tagovi

Pep GuardiolaMikel ArtetaManchester CityArsenalPremier ligaJoško Gvardiol

Ostale Vijesti