Guardiola: “Gotovo nemoguće je pobijediti Real Madrid na isti način kao prošle godine”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 08:07

Trener Manchester Cityja najavio je 'finale prije finala'.

Dvoboj četvrtfinala Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja opravdano je okarakterizirana 'finalom prije finala'. Kako i ne bi, kada se na jednoj strani nalazi najtrofejniji klub natjecanja, a na drugoj aktualni prvak Europe. Već u četvrtfinalu ispast će jedan od dva najveća favorita za ovogodišnju titulu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Ne možemo doći u Madrid i očekivati da ćemo kontrolirati utakmicu. Dolazimo ovdje s ciljem da ih kaznimo, da im damo do znanja da smo došli zabijati golove. Pričamo o Real Madridu, njihova sposobnost da kontroliraju utakmicu i njene razne segmente je nevjerojatna. Moramo pokazati najbolje od sebe. Očekujem visoki pressing, agresivnu igru. Moramo imati kvalitetna dodavanja, no istovremeno paziti na njihovu tranziciju, brzinu Rodryga, Vinicusa Juniora, Bellinghama, Valberdea..."

Manchester City prošle sezone stigao je do svojeg prvog euro-naslova izbacivši Real Madrid u polufinalu. Dvoboj na Santiago Bernabeuu završio je 1-1, a uzvrat 4-0 za Manchester City.

"Osvojili smo naslov prvaka Europe jednom, prema tome, možemo ga ponoviti. Ovdje smo igrali prošle sezone. U Real Madridu kada izgube utakmicu misle da je to zbog njihove loše igre. Gotovo nemoguće je pobijediti Real Madrid na isti način kao prošle godine. Pobijediti jednom takav klub je jako teško, zamislite kada bismo to napravili dvije godine za redom! Od tada su dodatno napredovali. Moramo biti pametni, pokušati ostvariti što bolji rezultat pred uzvrat".

Guardiolinoj momčadi najviše opasnosti prijetit će od Engleza Judea Bellinghama..

"Igrao je protiv nas sa 17 godina u Borussiji Dortmundu. Tada sam rekao da on ne radi razliku zbog kvalitete, već inteligencije i uma. Sada igra za klub s najboljim igračima na svijetu i Carlom Ancelottijem kao trenerom. Iza njega je nevjerojatna sezona, po broju golova, asistencija, ali i opasnosti koju radi u kaznenom prostoru. Ne samo za Real Madrid, već i za Englesku. A ima tek 20 godina..."



Tagovi

Manchester CityLiga prvaka

Ostale Vijesti