Gotovo: Real dogovorio višegodišnji ugovor s trećim najskupljim igračem Borussije

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.03.20. | 08:30

Igra sezonu karijere, ali sljedeću će započeti u Madridu.

 

U ljeto 2018. godine Real Madrid je proslavio treću uzastopnu krunu u Ligi prvaka, odnosno četvrtu u pet sezona. Kraljevski je klub tih godina imao najbolje posloženu momčad s najjačim veznim redom svijeta, Cristianom Ronaldom u napadu, dok je obrana bila na svakoj poziciji pokrivena s ponajboljim svjetskim igračima. Stoperski bedem činili su Varane i Ramos, lijevo je bio Marcelo, dok je na desnom beku ordinirao Dani Carvajal.

Briljantne partije koje je Carvajal pružao natjerale su Achrafa Hakimija da sreću potraži u nekoj drugoj sredini. Ništa čudno da se jedan 19-godišnjak ne može izboriti za minutažu u Real Madridu, no isto tako u klubu su prepoznali o kakvom se talentu radi. Prepustili su ga Borussiji iz Dortmunda, ali samo na dvogodišnje kaljenje. Pokazalo se to kao pun pogodak jer je Hakimi naprosto eksplodirao ove sezone. Ima vrlo ofanzivnu ulogu u klupskoj formaciji, a u 37 utakmica ove sezone zabio je sedam golova i podijelio čak deset asistencija. Drugi je asistent kluba iza Jadona Sancha, a cijena mu je na Transfermarktu skočila na čak 60 milijuna eura te je treći najvrijedniji eksponat u rosteru žuto-crnih.

No, na njihovu žalost posudba istječe krajem sezone, tako da će Hakimi od sljedeće sezone preseliti na Santiago Bernabeu. Kako javlja Fabrizio Romano, ugledno ime i stručnjak za tržište transfera, Marokanac će potpisati novi ugovor s Realom i to na pet godina. Bit će to njegov povratak u matični klub i rodni grad.

Naime, Hakimi je rođen krajem 1998. u Madridu, a u Real je stigao sa svega osam godina. Inače, roditelji su mu iz Maroka, stoga je i po toj liniji aktualni reprezentativac ove zemlje sa sjevera Afrike. Zapravo, u kombinacijama za dres Španjolske nikada nije ni bio. U mlađim je uzrastima nastupao samo za Maroko, a za seniorsku je vrstu debitirao 2016. sa svega 18 godina. Na vrijeme su u tamošnjem savezu prepoznali o kakvom se dragulju radi i u korijenu su spriječili bilo kakav lov Španjolaca na njega. Uz Hakimija, Ajaxove zvijezde Ziyecha i Mazraouija, kao i pregršt mladih igrača poput Amine Harita koji je ponajbolji igrač Schalkea, Youssefa El – Nesyrija (u zimi za 20 milijuna eura pojačao Sevillu) ili Sofyana Amrabata, Maroko s punim pravom može maštati da će u narednom desetljeću imati momčad konkurentnu za velike stvari.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU,

(foto: Reuters)


Tagovi

transferiAchraf Hakimi

Ostale Vijesti