Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Gorica suspendirala napadača zbog odbijanja transfera, do daljnjeg trenira samostalno

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 17.02.22. | 09:05

Posljednjeg dana prijelaznog roka nije samo Lovrićev transfer bio u mislima čelnika kluba iz Turopolja

Iako je povratak Iyayija Atiemwena u Turopolje odlično odrađen posao klupskih čelnika koji su tako 'besplatno' – barem do kraja sezone – u klub vratili igrača na kojem je ostvarena najveća zarada ikada, glavna priča dana očekivano je bio prelazak Kristijana Lovrića u Osijek. Črnko i Rendulić ostali su bez svoje zvijezde, Lovrić je pod svaku cijenu nastojao otići, a kako je i sam Bjelica rekao, kad je u 16 sati ponuda poslana, Goričanima je trebalo tek 45 minuta da istu prihvate. Gledamo li dobitnike i gubitnike, jasno je da je Osijek prošao bolje, jer teško se može naći za manji novac kvalitetnije rješenje koje je već dokazano u HNL-u i koje je svojim igrama osiguralo da ga Zlatko Dalić uvijek ima 'na oku'. Budući da je Ivušić neprikosnoven reprezentativac, a Mile Škorić povremeni, sad će se i Lovrića 'detaljnije' gledati, a u Gradskom vrtu se nadaju da, ako sve bude po planu, u Vatreni u Katar mogu s čak tri igrača Osijeka! Na prvu djeluje kao svojevrsna utopija, ali u nogometu je sve moguće.

Gorica je osim Lovrića ostala i bez Frana Brodića koji je preselio na posudbu u Varaždin, Martin Šroler je raskinuo ugovor pa kao slobodan igrač otišao u Sloveniju, Junior je za 200 tisuća eura otišao u norveški Sarpsborg, a tu su i Ivan Banić i Albi Doka koji će do konca sezone igrati za Olimpiju, odnosno mađarski Honved.

U klubu su se tako više fokusirali na izlazne nego na ulazne transfere, a malo je nedostajalo da se realizira još jedan izlazni transfer s kojim bi se Gorica itekako ponosila. Naime, Matar Dieye je bio nadomak unosnog transfera u Norvešku, ali je senegalski napadač u konačnici odbio tu mogućnost te je odlučio da želi ostati u Gorici. U klub je stigao kao slobodan igrač nakon što se rastao s ukrajinskim Olimpikom iz Donjecka, tadašnji sportski direktor kluba Mindaugas Nikoličius ga je dugo 'ganjao', a na njega se gledalo kao idealnu zamjenu za Cherifa Ndiayea koji je u to isto ljeto 2020. godine otišao u Tursku.

Matar prema Transfermarktu vrijedi 700 tisuća eura, a njegova tržišna vrijednost nikad nije bila veća. Budući da u klubu više nama status prvog napadača, čelnici su bili spremni za njegov izlazni transfer, no Senegalac je to odbio. Naljutilo ih je to te su u konačnici odlučili Matara suspendirati te će on do daljnjega trenirati samostalno. Renduliću su na raspolaganju u vrhu napada ostali Stojanovski i mladi Cruz, s tim da je tu i Delfi koji se ipak bolje snalazi u ulozi drugog napadača.

U posljednjem prvenstvenom kolu protiv Dinama je startao 19-godišnji Brazilac, kasnije je u igru ušao Stojanovski, dok Matara nije bilo ni u zapisniku. Navodno je Matar trebao u Norvešku, baš poput bivšeg mu suigrača Juniora, ali njemu je u Turopolju ipak bolje nego na sjeveru.

U svakom slučaju, Rendulić na Matara ne računa do daljnjeg. Možda se nešto u međuvremenu promjeni, ali zasad je Senegalac udaljen iz momčadi, a odgovor na pitanje do kada zasad nema nitko izuzev predsjednika i možda glavnog trenera.


Tagovi

Matar DieyeMatar DieyeAlbi DokaNenad ČrnkoHNK GoricaFran BrodićKrunoslav RendulićCherif NdiayeMartin Šroler

Ostale Vijesti