REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Giroud: “Da nije bilo Livakovića zabili bismo sedam ili osam golova”, Gabbia: “Ostvario sam snove”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.10.22. | 07:46

Nogometaši Milana nisu bili pretjerano raspoloženi za razgovor poslije utakmice, ali su jako raspoloženi bili na terenu.

Prvih 45 minuta ni u kojem slučaju nije dalo naslutiti da će Dinamo na Maksimiru na kraju biti teško poražen. No, kad je zabio Leao, potom i Giroud, da bi sve ‘začinio’ Ljubičić autogolom, dojam je da je Dinamo – dobro prošao. Na kraju, velike su prilike propustili Krunić i Rebić, dok je Livaković u dva navrata fenomenalno branio pokušaje francuskog veterana i jednog od najpodjecnjenijih napadača današnjice.

Poslije utakmice, Giroud nije bio pretjerano raspoložen za razgovor, ali je isto tako htio pohvaliti Dominika Livakovića.

"Dobro me poznaje. Odigrao je sjajnu utakmicu. Da nije bilo njega, možda bismo zabili sedam ili osam golova. Pokušao sam zabiti i drugi gol, ali upisao je nekoliko sjajnih obrana", rekao je 36-godišnji napadač pored koji je u potpunosti izdominirao terenom.

"Velika pobjeda, dobro smo se pripremili za ovu utakmicu. Mogli smo zabiti i više golova, ali zadovoljan sam rezultatom”, zaključio je Francuz.

Giroudu treba još točno 10 pogodaka da bi došao do svojeg 300. pogotka u karijeri, dok je Matteu Gabbiji pogodak protiv Dinama bio prvi u karijeri u dresu Milana, kluba čiji je član cijelu svoju karijeru.

"Ova večer ostat će zauvijek urezana u mojim mislima. To mi je drugi gol u karijeri nakon onog u Serie C s Luccheseom. Recimo da malo drugačije zabiti u Serie C i Ligi prvaka... Sjećam se kad sam bio s druge strane i kao navijač radovao se golovima Milana. Bio sam navijač, kasnije igrao na San Siru, a sad sam s ovim pogotkom ostvario svoje snove", rekao je 23-godišnji stoper pa dodao:

“Isto tako moram reći da sam sretan što nismo primili pogodak. Nama braničima to je jako važno. Danas smo ostvarili svoj cilj i moramo biti sretni”, riječi su talijanskog stopera.

Inače, poslije utakmice Milanova delegacija nije bila voljna dati igrače na raspolaganje okupljenim novinarima. Njihova odluka bila je poprilično čudna budući da ih je Dinamo ugostio na najbolji mogući način, a i ostvarili su veliku pobjedu na stadionu na kojem su brojni drugi velikani padali. Čudno, ali eto, neki ljudi iz kluba se ne ponašaju u skladu s veličinom kakvu isti predstavlja u svijetu nogometa.

Liga prvaka, 5. kolo

Utorak, 25. listopada

Skupina E

RB Salzburg – Chelsea 1:2

Dinamo – Milan 0:4



Tagovi

Olivier GiroudMatteo Gabbia

Ostale Vijesti