Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Niko Rak napušta Šibenik, poznat i iznos odštete!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.03.23. | 14:56

Povećava se ex-HNL kolonija u Turskoj.

Niko Rak odlazi iz Šibenika te će karijeru nastaviti u turskom prvoligašu Konyasporu. Prema ekskluzivnim informacijama Germanijaka, Šibenik će na ime odštete inkasirati 250 tisuća eura, što je priličan iznos za igrača koji dosad nije bio u primarnim planovima Damira Čanadija. Aktualni hrvatski U19 reprezentativac će se u novom klubu priključiti trojici bivših HNL-ovaca, a to su Robert Murić, Domagoj Pavičić, Endri Cekici i odnedavno Mahir Emreli, a nakon Ćurića i Delića postao je treći igrač na kojem će Šibenčani zaraditi ove sezone.

Niko Rak jedan je od najmlađih debitanata Šibenika u HNL-u. Svoju prvu utakmicu za Narančaste u elitnom razredu hrvatskog nogometa odigrao je 28. kolovoza 2020. godine kad je u 3. kolu njegov klub poražen na gostovanju u Gorici. Rak je u igru ušao u 79. minuti umjesto Marija Ćurića, a tada je imao 17 godina, jedan mjesec i dva dana. Ove sezone je skupio 15 prvoligaških nastupa (bez učinka), ali je skoro sve utakmice u drugom dijelu sezone (izuzev one protiv Hajduka u kojoj je odigrao 33 minute) odgledao s klupe za pričuvne igrače. Rak je dosad skupio 47 nastupa za Narančaste, a prvijenac u matičnom klubu nije dočekao.

Njegov novi klub, Konyaspor, trenutno se nalazi na osmom mjestu Super Lig. U zimskom prijelaznom roku su standardnog defenzivnog veznjaka Amira Hadžiahmetovića transferirali u Besiktas za dva milijuna eura, a njegovo mjesto u sredini vezne linije bi mogao popuniti upravo talentirani Šibenčanin.

Podsjetimo, FIFA je odlučila kako prijelazni rok u Turskoj traje do 5. ožujka zbog nesretnih događaja koji su pogodili tu zemlju radi čega nogomet neko vrijeme nije bio u fokusu. Prvenstvo se ipak nedavno nastavilo, a Konyaspor ovog vikenda na domaćem trenu dočekuje Giresunspor. Rak bi do tada već trebao biti i službeno predstavljen kao novi igrač kluba.




Tagovi

Niko RakNK ŠibenikKonyaspor

Ostale Vijesti