Zvonimir Barisin/Pixsell
Zvonimir Barisin/Pixsell

Germanijak doznaje: Jakirović iznenadio odlukom, Ademija nije ni poveo u Split!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.04.24. | 09:00

Dinamo će u polufinalu biti bez svojeg kapetana, koji je odradio zadnji trening, a onda se nije našao na popisu putnika za Split

Arijan Ademi u subotnjem je Derbiju na Poljudu zaigrao u prvih 11 i bio Dinamov kapetan. Odigrao je 55 minuta, ušao je umjesto njega Petar Sučić. Nije Ademi odigrao veliku utakmicu, primjerice, mi smo ga ocijenili 'šesticom', imao je nekoliko pogrešaka na samom startu, kasnije se stabilizirao, ali bio je Dinamov vođa na terenu, nekoliko puta smirivao suigrače, raspoređivao ih, govorio što trebaju činiti. Ono što se kaže, trenerova desna ruka na terenu, što kapetan i treba biti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ademi je imao i posljedice Derbija, u ponedjeljak nije mogao trenirati punom snagom zbog otečenog zgloba, međutim, u utorak je odradio normalno trening i očekivalo se da neće zaigrati u prvih 11 večeras u Splitu, ali da će sigurno biti s momčadi na Poljudu i možda ući s klupe. Svima je jasno, Ademiju prvom, da nije u svojoj najboljoj formi i na razini prije odlaska u Kinu, no, u Maksimir su ga zvali upravo i zbog te 'šire uloge', kapetanske, čovjeka koji drži svlačionicu, njegov utjecaj u momčadi je golem, posebno u Derbijima i velikim utakmicama. Zato je iznenađenje što Arijana Ademija neće biti u kadru momčadi za današnji Kup dvoboj na Poljudu (19 sati). Kako doznaje Germanijak, Sergej Jakirović ostavio je Ademija u Zagrebu nakon treninga, nije ga niti poveo prema Splitu, kasnovečernjim letom u utorak. Dinamov trener je, jednostavno, odlučio da mu Ademi na Poljudu ne treba među 20 igrača, koliko će ih biti u zapisniku, što je, naravno, iznenađenje.

Jasno da je Jakirović taj koji odlučuje i koji odgovara za momčad i rezultate, njegova je procjena, očito, da mu Ademi u ovom trenutku nije ključan igrač, iako je takva odluka uvijek riskantna. Jer, kažemo, nije samo do forme i onoga što daje na terenu, Ademi je vrlo važan kotač(ić) Dinamova stroja. Možda ga Jakirović samo želi sačuvati za završnicu HNL-a, procijenivši da mu je važniji protiv Istre 1961 u nedjelju nego u polufinalu Kupa? Moguće da Jakirović tako razmišlja, da je procijenio da Ademi nije u fizičkom stanju odigrati dva Derbija u četiri dana, da ne treba riskirati zbog tih problema s gležnjem i da je bolje da ostane kući? Ali, da je iznenadio odlukom - jest, otići u Split bez svog kapetana, bez obzira je li u svojoj najboljoj formi, nije nešto očekivano. Koji je razlog i čime se Jakirović vodio, vjerojatno će objasniti nakon utakmice.



Tagovi

GNK DinamoDerbiHajdukArijan AdemiSergej Jakirović

Ostale Vijesti