Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Germanijak doznaje: Hillel Soudani ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.07.21. | 16:20

Priključio se novoj momčadi, a uskoro bi trebala stići i službena potvrda.

Ono što smo najavili prije nekoliko dana, sad je napokon u potpunosti dogovoreno – El Arbi Hillel Soudani novi je igrač Damaca.

Nakon što smo u četvrtak dobili potvrdu da će Mijo Caktaš postati novi glavni igrač u momčadi Krešimira Režića, a vijest je službeno potvrđena dva dana kasnije, sad je ista situacija i u ovom dolasku nekadašnje velike zvijezde Dinama i jednog od najboljih stranaca u povijesti 1. HNL.

33-godišnji Alžirac je u svojoj karijeri igrao ASO Chelf, Vitoriju Guimaraes, Dinamo Zagreb, Nottingham Forest, Olympiacos i Al-Feteh, s tim da je u dresu najtrofejnijeg hrvatskog kluba ostavio uvjerljivo najbolji dojam. Posljednjih godina mučio se s ozljedama, a one su i glavni razlog zašto se nije uspio nametnuti za prvih 11 u Olympiacosu. Budući da mu je konkurencija bila iznimno velika, a njegovi najbolji igrački dani su polako iza njega, Soudani se ovog siječnja odlučio na transfer u Al-Feteh,

Stigao je kao slobodan igrač, odradio pola godine u Saudijskoj Arabiji, da bi se nakon isteka ugovora vratio u Zagreb gdje je trenirao dok je čekao novi angažman.

Mnogi su pomislili da će se vratiti u 1. HNL, ali Soudanijeve su ambicije ipak bile vezane uz inozemstvo. On je danas dogovorio sve s Damacom, a kako doznajemo, u igri za njegovim dovođenjem bila su još dva kluba.

SoudaniCaktašAntolić. Prije nekoliko godina, ova imena bi mnoge navela na All – Star momčad 1. HNL, a spomenuti trojac će sada braniti boje Damaca. Režić je upoznat s njihovim igračkim kvalitetama, a ako oni uspiju 'kliknuti' na terenu, lanjska sezona u kojoj je Damac jedva osigurao prvoligaški status ni u kojem se slučaju ne bi trebala ponoviti.

Istaknimo još kako je Mr. Derby s Dinamom osvojio sedam trofeja, dok je za reprezentaciju svoje zemlje skupio 55 nastupa i 23 pogotka.

Soudani se sad nalazi u Sloveniji gdje se priključio momčadi Damaca koja se tamo sprema za nadolazeću sezonu, a Damac će mu biti sedmi klub u karijeri.


Tagovi

El Arbi Hillel SoudaniSoudaniDinamo ZagrebDamacSaudijska Arabijasaudijska nogometna ligaGermanijak transferinogometni transferitransferiGermanijak doznaje

Ostale Vijesti