Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Dinamo ima novu filijalu, klupu bivšeg prvoligaša preuzima Krznar

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.05.22. | 15:11

Dinamov strateg tamo je zaključio igračku i započeo trenersku karijeru.

Pišu: Nikola Lipovac i Niko Rukavina

Ono o čemu se prije manje od dva tjedna špekuliralo, sada je, čini se, postalo sigurno. Prema informacijama s kojima raspolaže Germanijak, Dinamo će od iduće sezone imati novu filijalu - drugoligaša Inter iz Zaprešića koji je već jednom funkcionirao kao poligon za razvoj najboljih Dinamovih igrača, no ulaskom Intera u prvu ligu, a potom i dolaskom Lokomotive, Plavi su svoju filijalu sa zapadnog predgrađa prebacili u Novi Zagreb.

Međutim, o Lokomotivi već nekoliko sezona ne možemo govoriti u kontekstu Dinamove filijale, momčad s Kajzerice odlučila se usmjeriti na vlastitu školu nogometa i krenuti svojim putem. No, Dinamu jedna filijala više nije niti bila potreba, s obzirom na to da je u 2.HNL funkcionirala Dinamova druga momčad.

Međutim, restrukturiranjem hrvatske ligaške piramide, HNS je donio odredbu prema kojoj zabranjuje klubovima da njihove druge momčadi nastupaju u drugom rangu HNL-a. Iako još uvijek nije donesena odluka oko sudbine Dinama II, Plavi su se odlučili ponovno obnoviti suradnju s Interom.

Kao mogući partneri Dinama spominjali su se drugoligaši Sesvete i Hrvatski dragovoljac no saznajemo da je Marinko Perić odbio tu opciju, a Sesvete su ispale u treći rang te su zbog toga otpale iz kombinacije.

Prema informacijama koje imamo klupu Intera iz Zaprešića preuzet će Damir Krznar, trener koji je s Dinamom ostvario najveći euro-uspjeh u posljednjih 55 godina, a od veljače 2022. je trener Dinamove druge momčadi s kojom je ostvario osam pobjeda, dva remija i pet poraza, od kojih samo jedan domaći, od svojeg budućeg kluba Intera u posljednjem kolu prvenstva.

Krznar je svoju igračku karijeru završio upravo u Zaprešiću u kojem je započeo i svoju trenersku karijeru.

Dinamo će u Inter poslati najperspektivnije mlade talente. Dakako, za one koji će premašiti maksimalni dopušteni broj posuđenih igrača Dinamo ih može transferirati u Zaprešić s klauzulom o pravu prvokupa.



Tagovi

Prva HNLDruga HNLDamir KrznarInter Zaprešić

Ostale Vijesti